Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τα μέλη της οικογένειάς της αφού πήρε την απόφαση να αφαιρέσει τους τίτλους των εγγονιών της!

Η απόφαση επηρέασε άμεσα τα παιδιά που γεννήθηκαν από τον δεύτερο γιο της, τον πρίγκιπα Ιωακείμ: τον Νικολάι και τον Φέλιξ -τους γιους του με την πρώτη σύζυγό της Αλεξάνδρα- και την Αθηνά και τον Χένρικ, τους οποίους μοιράζεται με την πριγκίπισσα Μαρία.

Από την 1η Ιανουαρίου, δεν ήταν πλέον γνωστοί ως «Η Αυτού ή Αυτή Βασιλική Υψηλότητα ή Πρίγκιπας ή Πριγκίπισσα». Αντίθετα, ονομάζονται πλέον Κόμης ή Κόμισσα του Μονπεζάτ. Η απόφαση, όταν ανακοινώθηκε, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, με τον πρίγκιπα Ιωακείμ, την πριγκίπισσα Μαρία, την Αλεξάνδρα και τον Νικολάι να μιλούν δημόσια για την απογοήτευσή τους.

βασίλισσα Μαργαρίτα
Ο πρίγκιπας Ιωακείμ με την οικογένειά του
Η βασίλισσα Μαργαρίτα μίλησε για την απόφασή της σε μια ειλικρινή πρόσφατη συνέντευξη στο Amalienborg

Στην συνέντευξη αποκάλυψε τα αληθινά της κίνητρα για να αφαιρέσε τους τίτλους καθώς μίλησε για το μέλλον της μοναρχίας, ενώ εξομολογήθηκε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον γιο της, Φρειδερίκο, να ηγηθεί της χώρας όταν έρθει η στιγμή να τη διαδεχθεί στον θρόνο.

«Όταν αφήσω τα ηνία, ο Φρειδερίκος είναι εκεί. Είμαι ένας κρίκος σε μια πολύ μακριά αλυσίδα που συνεχίζεται και πιστεύω ότι μάλλον θα το ανακαλύψει», είπε η μονάρχης.

Σχετικά με την απόφασή της να αφαιρέσει τους τίτλους των εγγονιών της, η βασίλισσα Μαργαρίτα ήταν ανένδοτη ότι έπρεπε να γίνει και σημείωσε ότι έπρεπε να είναι αυτή που θα το κάνει. «Για μένα, ήταν σημαντικό να μην είναι την τύχη του Φρειδερίκου να πάρει μια τέτοια απόφαση. Καλύτερα να ήμουν εγώ», εκμυστηρεύτηκε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ