Η 17χρονη πριγκίπισσα της Ισπανίας Λεονόρ, διάδοχος του ισπανικού θρόνου, θα υποβληθεί σε τριετή στρατιωτική εκπαίδευση από τον Αύγουστο, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας, Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Η Λεονόρ θα ξεκινήσει την εκπαίδευσή της στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία στη Σαραγόσα, ενώ θα ακολουθήσει ένας χρόνος στο ναυτικό και θα ολοκληρώσει το τρίτο και τελευταίο έτος της στρατιωτικής της εκπαίδευσης στη Γενική Αεροπορική Ακαδημία.

βασίλισσα λετίθια

Η ισπανική μοναρχία αγωνίζεται να επιδιορθώσει την εικόνα της έπειτα από μια σειρά σκανδάλων την τελευταία δεκαετία, που συνδέονται κυρίως με τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος παραιτήθηκε το 2014 υπέρ του γιου του, βασιλιά Φελίπε.

«Όπως σε όλες τις κοινοβουλευτικές μοναρχίες (ο κληρονόμος) πρέπει να έχει στρατιωτικό υπόβαθρο και στρατιωτική καριέρα», είπε η Ρόμπλες ύστερα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η μεγαλύτερη κόρη του Φελίπε, η Λεονόρ, η οποία θα τελειώσει τις σπουδές της στο UWC Atlantic College της Ουαλίας σε λίγους μήνες, γίνεται 18 ετών τον Οκτώβριο. Είναι πρώτη στη σειρά της διαδοχής, εκτός αν γεννηθεί άνδρας κληρονόμος και ακολουθεί η αδελφή της Σοφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ