Η βασίλισσα Καμίλα μετά τη διάγνωση του βασιλιά Κάρολου με καρκίνο, στις 5 Φεβρουαρίου ανέλαβε επιπλέον καθήκοντα στο όνομα του στέμματος.

Την ίδια στιγμή, ως γνωστόν, η πριγκίπισσα Κέιτ είχε χειρουργηθεί στην κοιλιακή χώρα με το παλάτι να ανακοινώνει πως θα απουσιάσει από τα δικά της καθήκοντα μέχρι το Πάσχα.

Με δυο από τα πιο δραστήρια μέλη της βασιλικής βρετανικής οικογένειας σε κρίσιμη κατάσταση η βασίλισσα Καμίλα και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανέλαβαν τις μέρος από τις πολλές υποχρεώσεις των συντρόφων τους.

Για τη βασίλισσα Καμίλα οι τελευταίες εβδομάδες ήταν έντονες, τόσο πνευματικά, καθώς η παρουσία της στο πλευρό του Κάρολου είναι ουσιαστική και απαραίτητη όσο και σωματικά καθώς η ατζέντα της ήταν μόνιμα γεμάτη αναπληρώνοντας εκείνον.

Έτσι την επόμενη εβδομάδα η βασίλισσα Καμίλα δεν πρόκειται να αναλάβει καμία δέσμευση και θα επιστρέψει στο καθήκον στις 11 Μαρτίου, όταν θα ηγηθεί της βασιλικής οικογένειας για την Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Είναι προφανές πως η παρουσία της Καμίλα στο πλευρό του βασιλιά Κάρολου κρίνεται απαραίτητη. Οι δυο τους μοιράζονται μια από τις πιο ισχυρές σχέσεις αγάπης που έχουμε δει.

Ο βασιλιάς Κάρολος στηρίζεται στην Καμίλα. Η γνώμη της μετράει και η παρουσία της είναι παρηγορητική. Η Καμίλα ήταν και εξακολουθεί να είναι το απόλυτο στήριγμα για το βασιλιά Κάρολο.

Μαζί έχουν ζήσει τον πόλεμο του Τύπου, την κατακραυγή της κοινωνίας όταν η σχέση τους αποκαλύφθηκε, κατά τη διάρκεια του γάμου του Κάρολου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, το θάνατο της Νταϊάνα, το Megxit, το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και τη διαδοχή στο θρόλο.

Καταστάσεις με εξαιρετική πίεση, που ο βασιλιάς Κάρολος κατάφερε να διαχειριστεί χάρις στο στήριγμα του, την αιώνια αγαπημένη του, Καμίλα.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η βασίλισσα Καμίλα προχωράει σε αυτό το διάλειμμα προκειμένου να βρίσκεται περισσότερες ώρες στο πλευρό του βασιλιά ή γιατί έχει κουραστεί. Άλλωστε είναι 76 ετών.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, η βασίλισσα Καμίλα βρέθηκε στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου, φιλοξένησε μια ομάδα παιδιών πριν από τον τελικό του διαγωνισμού 500 λέξεων του BBC και υποδέχτηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska στο Clarence House.

Βασίλισσα Καμίλα- Ολένα Ζελένσκα
Βασίλισσα Καμίλα- Ολένα Ζελένσκα

Μιλώντας για το πώς η Camilla θα υποστηρίξει τον σύζυγό της, η βασιλική συντάκτρια του βρετανικού HELLO!, Emily Nash, εξήγησε: «Η βασίλισσα είναι ένας πύργος δύναμης για τον βασιλιά καθώς υποβάλλεται στην θεραπεία για τον καρκίνο και θα είναι δίπλα του σε κάθε βήμα».

Σε κάθε περίπτωση άλλα μέλη της οικογένειάς της, νεότερα, θα την αναπληρώσουν. Κι αυτός δεν θα είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος έχει ήδη επιφορτισμένο πρόγραμμα αναλαμβάνοντας και πολλές από τις υποχρεώσεις της πριγκίπισσας Κέιτ, αλλά επιπλέον προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες με τα τρία τους παιδιά, πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις.

Έτσι το βάρος πέφτει στον δούκα και τη δούκισσα του Εδιμβούργου, τον νεώτερο δηλαδή αδερφό του Κάρολου, πρίγκιπα Έντουαρντ και τη σύζυγό του Σοφία.

Η πριγκίπισσα Άννα, πάντα ακούραστη, και εξαιρετικά έμπειρη, είχε ήδη αναλάβει επιπλέον καθήκοντα όσο η βασίλισσα Ελισάβετ μεγάλωνε. Ο βασιλιάς Κάρολος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην αδερφή του, η οποία άλλωστε από μικρά παιδιά ήταν ο φύλακας άγγελος του.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ