Η βασίλισσα Ελισάβετ υπήρξε πάντα συνώνυμο της πειθαρχίας και της συνέπειας, χαρακτηριστικά που τη συνόδευαν σε κάθε πτυχή της ζωής της, ακόμη και στο τραπέζι.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην βασιλικός σεφ Darren McGrady, η καθημερινότητά της ήταν αυστηρά οργανωμένη, με καθορισμένες ώρες γευμάτων και ελάχιστα περιθώρια παρεκκλίσεων.

Το πρωινό της σερβιριζόταν κάθε μέρα στις 9 ακριβώς, συνήθως στο δωμάτιό της. Προτιμούσε κάτι λιτό, ένα μπολ Special K δημητριακά, φυλαγμένα μάλιστα σε απλό δοχείο Tupperware, παρά τα όσα θα περίμενε κανείς από μια βασίλισσα με στρατό σεφ στη διάθεσή της.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, από την άλλη, είχε πιο… δυναμικό γούστο, προτιμώντας κρέας με καυτερή σάλτσα, γεγονός που τους έκανε συχνά να γευματίζουν χωριστά.

Το μεσημεριανό σερβιριζόταν στις 13:00 και το δείπνο στις 20:15, πάντα στην ώρα τους, εκτός αν η ίδια καθυστερούσε, τότε η κουζίνα προσαρμοζόταν στο λεπτό. Παρότι θα μπορούσε να απολαμβάνει πολυτελή πιάτα, η Ελισάβετ επέλεγε απλές, παραδοσιακές γεύσεις, όπως cottage pie ή κρέας από τα κτήματά της στο Sandringham.

«Ήταν αυστηρή αλλά ταπεινή, δεν της άρεσε η υπερβολή», θυμάται ο McGrady, μια στάση που ταίριαζε απόλυτα στη γυναίκα που υπηρέτησε τον ρόλο της με συνέπεια μέχρι το τέλος.

Πηγή: Gossip-tv

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ