Η βασίλισσα Άννα Μαρία βιώνει το πένθος του συζύγου της, βασιλιά Κωνσταντίνου Β’, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο Τατόι στις 16 Ιανουαρίου και η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία πολλών βασιλικών προσώπων.

Η βασίλισσα Άννα Μαρία έμενε με τον βασιλιά Κωνσταντίνο στο κέντρο της Αθήνας και γείτονές της μίλησαν στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για εκείνη. «Είναι σοβαρή, ευγενική», ανέφερε ένας γείτονας, ενώ αυτό που αναφέρθηκε από άλλον γείτονα είναι: «Φάνηκε πολύ αξιόλογη γυναίκα».

βασίλισσα άννα μαρία
Mε την κόρη της, Αλεξία

«Την έχω δει και είναι πολύ συμπαθής και αξιοπρεπής κυρία», «Πάντοτε ευγενική και πολύ ωραίος άνθρωπος. Πάντα μάς μιλούσε και μάς χαιρετούσε», «Αξιοπρεπέστατη και πολύ απλός άνθρωπος», δήλωσαν άλλοι γείτονες στη Μένια Κούκου.

Η βασίλισσα Άννα Μαρία βρέθηκε χθες στην Αθηναϊκή Λέσχη με την οικογένειά της και ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε. Ο πρίγκιπας Παύλος, ο πρίγκιπας Νικόλαος, ο πρίγκιπας Φίλιππος και οι πριγκίπιισσες Αλεξία και Θεοδώρα είανι συντετριμένοι απο την απώλεια του Κωνσταντίνου.

«Πάντα πιστός στην παρακαταθήκη του πατέρα σου δέχτηκες την απόφαση του ελληνικού λαού. Η αγάπη σου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής… Η αποφασιστική επιρροή για τη διοργάνωση των ολυμπακών αγώνων το 2004 ήταν από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου. Η οικογένεια ήταν το παν για σένα και τη μητέρα μας. Πάντα πιστεύατε πως είναι το θεμέλιο της κοινωνίας, μαζί δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένια που την ενώνε άρρηκτα η αγάπη, η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε πατέρα να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, που αγάπησες; όσο τίποτα άλλο σε όλη τη ζωή σου. Οπως μας δίδαξες πατέρα όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά και τα εγγόνια σου που είναι το μέλλον της οικογένειας, εδώ και στη διασπορά, προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα. “Ισχύς μου η αγάπη του λαού” ήταν πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας και θα είναι. Ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα γι’ αυτήν. Καλό ταξίδι πατέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στον επικπήδειο λόγο του ο πρίγκιπας Παύλος.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ