Ο βασιλιάς Κωνστνατίνος έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου του 2023 έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια, με την οιοκγένειά του να βυθίζεται σε θλίψη για την απώλειά του.

Η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών ολοκληρώθηκε και τα εγγόνια του αλλά και τα παιδιά του, η βασίλσσα Άννα Μαρία, και πλήθος γαλαζοαίματων, έδωσαν το «παρών». Η αυτοκινητοπομπή για τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι όπου θα κηδευτεί ο βασιλιάς Κωνσταντίνος δίπλα στους γονείς του, Παύλο και Φρειδερίκη, ξεκίνησε.

Ο βασιλιάς Κωνστνατίνος και η σορός του τέθηκαν σε λαϊκό προσκύνημα και αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αποδώσουν τιμή στον εκλπιπόντα. Η συγκίνηση του πρίγκιπα Παύλου στον επικήδειο λόγο του μεγάλη, όπως και η συγκίνηση της βασίλισσας Άννας Μαρίας.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν καταξιωμένος αθλητής, και μάλιστα είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στην ιστιοπλοΐα.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ανέβηκε στον θρόνο το 1964 μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Παύλου. Ωστόσο, θα κυβερνούσε για λιγότερο από μια δεκαετία μετά την κατάργηση της μοναρχίας, καθώς διεξήχθησαν δύο δημοψηφίσματα μετά την κατάργηση, ένα αμφισβητούμενο το 1973 και ένα δεύτερο το 1974.

Ο Κωνσταντίνος έζησε για πολλά χρόνια στο Hampstead Garden Suburb του Λονδίνου, προτού τελικά επιστρέψει στην Ελλάδα το 2010.

βασιλιάς κωνσταντίνος

photos: Andreas Megos

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ