Απεβίωσε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος σε ηλικία 83 ετών, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του και σκορπώντας πανελλήνια συγκίνηση. Έπειτα από πολυήμερη «μάχη» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία» ο μονάρχης άφησε την τελευταία του πνοή. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από οξύ εγκεφαλικό που υπέστη και κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του βασιλιά ήταν στις 19 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Τον συνόδευε η σύζυγός του βασίλισσα Άννα- Μαρία και οι πολυαγαπημένες αδερφές του, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η πριγκίπισσα Ειρήνη. Ο βασιλιάς μαζί με την οικογένειά του είχε απολαύσει ένα γεύμα σε γνωστό καφέ- εστιατόριο επί της Βουκουρεστίου. Στις φωτογραφίες όμως φαινόταν εμφανώς καταβεβλημένος, καθόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο, με ρινικούς καθετήρες, απαραίτητους για οξυγονοθεραπεία.

Η οικογένεια του αείμνηστου μονάρχη έχει συγκεντρωθεί σύσσωμη στην Αθήνα. Τα πέντε παιδιά του, τα εννέα εγγόνια του και οι αδελφές του βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη από την Ισπανία, ήταν κοντά του στις τελευταίες του στιγμές. Μάλιστα, κάποια μέλη της οικογένειάς του και πιο συγκεκριμένα οι αδερφές του, βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη, ο γιος του πρίγκιπας Φίλιππος με τη Νίνα Φλορ, ο πρίγκιπας Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ και ο πρίγκιπας Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ, εθεάθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη των Αθηνών όπου είχαν προσευχηθεί για το βασιλιά. Δυστυχώς όμως ο αείμνηστος μονάρχης δεν τα κατάφερε και βύθισε σε πένθος τους οικείους του.

Πηγή φωτογραφιών: Secret, Παραπολιτικά

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ