Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί δεν παραχώρησε νέα τιμή στον πρίγκιπα Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει παραχωρήσει νέους ρόλους σε τέσσερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως επιβεβαιώθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Τρίτη, αλλά ο Δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι δεν είναι ένας από τους παραλήπτες.

Η πιο πιθανή εξήγηση για αυτό, είναι ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν είναι πλέον εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, αφού αποχώρησε από τα δημόσια καθήκοντά του με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, το 2020.

Βασιλιάς Κάρολος: Νέοι ρόλοι για 4 μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά όχι για τον πρίγκιπα Χάρι

Ενώ το ζευγάρι έχει διατηρήσει τους βασιλικούς του τίτλους, δεν χρησιμοποιούν πλέον τα HRH τους (η Αυτού Υψηλότητα), αλλά εξακολουθούν να τα διατηρούν και ο πρίγκιπας Χάρι παρέμεινε πέμπτος στη σειρά για τον θρόνο.

Ο Δούκας εγκατέλειψε επίσης τους τιμητικούς στρατιωτικούς του τίτλους, αλλά κράτησε το αστέρι του KCVO (Knight Commander of the Royal Victorian Order), το οποίο αντιπροσωπεύει το βασιλικό Βικτωριανό Τάγμα, το οποίο η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απένειμε στον εγγονό της το 2015 για «υπηρεσίες στον κυρίαρχο».

Ο πρίγκιπας Χάρι έδωσε τα μετάλλιά του στη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο του 2023, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης το Μετάλλιο Επιχειρησιακής Υπηρεσίας του Αφγανιστάν για να σηματοδοτήσει τη στρατιωτική του θητεία, καθώς και τα Χρυσά, Διαμάντια και Πλατινένια Ιωβηλαία.

Βασιλιάς Κάρολος: Νέοι ρόλοι για 4 μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά όχι για τον πρίγκιπα Χάρι

Του απονεμήθηκε επίσης το Μετάλλιο Στέψης του βασιλιά Κάρολου Γ’ το 2023, αλλά δεν έχει φωτογραφηθεί ακόμη δημόσια να το φοράει.

Βασιλιάς Κάρολος: Νέοι ρόλοι για 4 μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά όχι για τον πρίγκιπα Χάρι
Βασιλιάς Κάρολος: Νέοι ρόλοι για 4 μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά όχι για τον πρίγκιπα Χάρι

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ εξέδωσε μια σειρά ανακοινώσεων την (Βρετανική) Ημέρα του Αγίου Γεωργίου, με τη βασίλισσα να αναλαμβάνει τον ρόλο της Μεγάλης Μαγίστρισσας και της Πρώτης ή Κύριας Μεγάλης Σταυροφόρου του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.(Grand Master και  First or Principal Dame Grand Cross του Most Excellent Order της British Empire.)

Ο συγκεκριμένος ρόλος είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός στο Τάγμα, με τον Βασιλιά να κατέχει την υψηλότερη θέση ως ο επικεφαλής του Τάγματος.

Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανακηρύχθηκε ο Μέγας Διδάσκαλος του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής (Great Master of the Most Honourable Order of the Bath – ιπποτικό τάγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδρυμένο το 1399) και η πριγκίπισσα Κέιτ ορίστηκε βασιλική σύντροφος του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής (Royal Companion of The Order of the Companions of Honour)

Η Δούκισσα του Γκλόστερ, η οποία είναι παντρεμένη με τον ξάδερφο της αείμνηστης Βασίλισσας, τον Δούκα του Γκλόστερ, είναι πλέον Βασιλική Κυρία Σύντροφος του Ευγενέστερου Τάγματος της Περιζώνης (Royal Lady Companion of the Most Noble Order of the Garter).

Συμμετέχει σε μια λίστα με άλλα οκτώ μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο Δούκας του Κεντ, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και ο Δούκας του Γκλόστερ, καθώς και τα αδέρφια του βασιλιά – η Βασιλική πριγκίπισσα Άννα, ο δούκας του Κεντ, ο δούκας του Εδιμβούργου, η βασίλισσα Καμίλα και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. .

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ