Το πρώτο του χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ως βασιλιάς, έστειλε ο Κάρολος. Η μαγνητοσκόπηση έγινε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, σε ένα μέρος γεμάτο συμβολισμούς, καθώς εκεί είναι θαμμένοι οι γονείς του. Στο ίδιο σημείο είχε εκφωνήσει και η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ το χριστουγεννιάτικο διάγγελμά της το 1999.

Η ομιλία του ξεκίνησε με τον ίδιο να σκέφτεται ότι στέκεται «τόσο κοντά στο σημείο όπου αναπαύεται η αγαπημένη μου μητέρα με τον αγαπητό μου πατέρα» στο Μνημείο George VI, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη που του έστειλε μέσω καρτών και μηνυμάτων.

Ο μονάρχης απέτισε φόρο τιμής στην μητέρα του και αναφέρθηκε σε όσους ανθρώπους έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα. «Τα Χριστούγεννα είναι μια ιδιαίτερα οδυνηρή περίοδος για όλους εμάς που έχουμε χάσει αγαπημένα πρόσωπα. Νιώθουμε την απουσία τους και τους θυμόμαστε», είπε ο βασιλιάς Κάρολος.

Ο βασιλιάς στο λόγο του συμπεριέλαβε τον γιο του και Πρίγκιπα της Ουαλίας, μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ, αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στον Πρίγκιπα Χάρι και στη σύζυγό Μέγκαν Μάρκλ.

Ο λόγος που ο βασιλιάς Κάρολος δεν ανέφερε τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μάρκλ στο μήνυμά του

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έχουν πλέον παραιτηθεί από τους όλους τους ρόλους τους, γι’ αυτό και δεν συμπεριλήφθηκαν στον λόγο του βασιλιά.

Σε ένα συγκινητικό μήνυμα πριν από τη λειτουργία, η πριγκίπισσα Κέιτ απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα. «Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα πρώτα μας χωρίς την αείμνηστη Μεγαλειότητά της βασίλισσα Ελισάβετ», είπε. «Η Αυτή Μεγαλειότητα κράτησε τα Χριστούγεννα κοντά στην καρδιά της, ως μια εποχή που έφερε κοντά τους ανθρώπους και μας υπενθύμισε τη σημασία της πίστης, της φιλίας και της οικογένειας και για να δείξουμε αγάπη και συμπόνια.» είπε η ίδια ολοκληρώνοντας.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ