Ενώ τα περισσότερα αρσενικά μέλη της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας και κάποιοι συγγενείς απεικονίζονταν να φορούν ένα ιδιαίτερο είδος χρυσού δαχτυλιδιού στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου Β‘, ο πρίγκιπας Παύλος ήταν ο μόνος μεταξύ αυτών που φορούσε ένα χρυσό δαχτυλίδι με ένα ζαφείρι.

Είναι παράδοση να έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο δαχτυλίδι, καθώς ένα παρόμοιο είχε τόσο ο βασιλιάς Κωνσταντίνος όσο και ο βασιλιάς Παύλος πριν από αυτόν και το φορούσαν πάντα στο δεξί χέρι, όπως κοινοποιεί το greekroyal.jewels.

Ο πρίγκιπας Παύλος αποχαιρέτησε τον πατέρα του με έναν εγκάρδιο επικήδειο λόγο, ο οποίος συγκίνησε μεγάλη μερίδα κόσμου. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεύτηκε στο Τατόι, στις 16 Ιανουαρίου, καθώς έφυγε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας σε ηλικία 82 χρόνων.

Πρίγκιπας Παύλος
«Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου. Για μας τα παιδιά και τα εγγόνια σου και για όλους όσους ήρθαν να σε αποχαιρετήσουν, αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν την μνήμη σου και ήταν αδύνατον να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι όμως αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ό, τι πιο αγαπητό και πολύτιμο έχει ένας άνθρωπο στη ζωή του. Στερήθηκες πολύ νωρίς τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλιά Παύλο, τον παππού μου. Τίμησες όπως πάντα την παρακαταθήκη του όταν ανέλαβες 18 χρόνων τον θρόνο. Σου είπε να αφιερώσεις τη ζωή σου στην ευτυχία της πατρίδας, να θυμάσαι πάντα ότι προτιμότερο είναι να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός», ανέφερε ο πρίγκιπας Παύλος.

«Δόξασες τη χώρα με το χρυσό μετάλλιο ως Ολυμπιονίκης το 1960, έφερες τιμή στη γαλανόλευκη σημαία μας και στην πατρίδα μας. Ήταν μέχρι τέλους μια σκληρή μάχη του νου και του σώματος στη θάλασσα. Ήταν μια δύσκολη επόχή πατέρα όταν ανέβηκες στο θρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπο ανατροπής των πραξηκοπιματιών. Η προσπάθειά σου απέτυχε, όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας», συμπλήρωσε.

«Πάντα πιστός στην παρακαταθήκη του πατέρα σου δέχτηκες την απόφαση του ελληνικού λαού. Η αγάπη σου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής… Η αποφασιστική επιρροή για τη διοργάνωση των ολυμπακών αγώνων το 2004 ήταν από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου. Η οικογένεια ήταν το παν για σένα και τη μητέρα μας. Πάντα πιστεύατε πως είναι το θεμέλιο της κοινωνίας, μαζί δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένια που την ενώνε άρρηκτα η αγάπη, η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε πατέρα να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, που αγάπησες; όσο τίποτα άλλο σε όλη τη ζωή σου. Οπως μας δίδαξες πατέρα όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά και τα εγγόνια σου που είναι το μέλλον της οικογένειας, εδώ και στη διασπορά, προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα. “Ισχύς μου η αγάπη του λαού” ήταν πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας και θα είναι. Ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα γι’ αυτήν. Καλό ταξίδι πατέρα», είπε ο πρίγκιπας Παύλος.

Η βασίλισσα Άννα Μαρία συγκίνησε άπαντες με την παρουσία της και τη διακριτική στάση της στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ο πρίγκιπας Παύλος με τη μητέρα του, βασίλισσα Άννα Μαρία

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ