Ο πρίγκιπας Παύλος ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά του στο εξωτερικό. Ωστόσο, εδω και αρκετές ημέρες είναι στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ και τα πέντε παιδιά τους. Ήταν κοντά στον πατέρα του τις τελευταίες του στιγμές και δίνει πλέον κουράγιο στη μητέρα του, βασίλισσα Άννα- Μαρία και τη βοηθά να διαχειριστεί την απώλεια του συζύγου της. Ο πρίγκιπας Παύλος λοιπόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα παραμείνει στην Αθήνα κοντά στην μητέρα του όσο χρειαστεί για να είναι κοντά της αυτές τις δύσκολες στιγμές και έπειτα θα επιστρέψει στη βάση του με την οικογένειά του. Δεν σκέφτεται να μετακομίσει οικογενειακώς μόνιμα στην Ελλάδα, αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του.

Στην κηδεία του πατέρα του συγκίνησε με τον επικήδειο λόγο του: «Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου. Για μας τα παιδιά και τα εγγόνια σου και για όλους όσους ήρθαν να σε αποχαιρετήσουν, αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν την μνήμη σου και ήταν αδύνατον να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι όμως αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ό, τι πιο αγαπητό και πολύτιμο έχει ένας άνθρωπο στη ζωή του. Στερήθηκες πολύ νωρίς τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλιά Παύλο, τον παππού μου. Τίμησες όπως πάντα την παρακαταθήκη του όταν ανέλαβες 18 χρόνων τον θρόνο. Σου είπε να αφιερώσεις τη ζωή σου στην ευτυχία της πατρίδας, να θυμάσαι πάντα ότι προτιμότερο είναι να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός», ανέφερε ο πρίγκιπας Παύλος.

Δόξασες τη χώρα με το χρυσό μετάλλιο ως Ολυμπιονίκης το 1960, έφερες τιμή στη γαλανόλευκη σημαία μας και στην πατρίδα μας. Ήταν μέχρι τέλους μια σκληρή μάχη του νου και του σώματος στη θάλασσα. Ήταν μια δύσκολη επόχή πατέρα όταν ανέβηκες στο θρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπο ανατροπής των πραξηκοπιματιών. Η προσπάθειά σου απέτυχε, όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας», συμπλήρωσε.

«Πάντα πιστός στην παρακαταθήκη του πατέρα σου δέχτηκες την απόφαση του ελληνικού λαού. Η αγάπη σου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής… Η αποφασιστική επιρροή για τη διοργάνωση των ολυμπακών αγώνων το 2004 ήταν από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου. Η οικογένεια ήταν το παν για σένα και τη μητέρα μας. Πάντα πιστεύατε πως είναι το θεμέλιο της κοινωνίας, μαζί δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένια που την ενώνε άρρηκτα η αγάπη, η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε πατέρα να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, που αγάπησες; όσο τίποτα άλλο σε όλη τη ζωή σου. Οπως μας δίδαξες πατέρα όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά και τα εγγόνια σου που είναι το μέλλον της οικογένειας, εδώ και στη διασπορά, προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα. “Ισχύς μου η αγάπη του λαού” ήταν πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας και θα είναι. Ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα γι’ αυτήν. Καλό ταξίδι πατέρα»

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ