Μέσα από την ομιλία του της Συνόδου Κορυφής RE: WIRED ο Πρίγκιπας Harry εξήγησε τoν λόγο για τον οποίο έβγαλαν από τη ζωή τους τα social media.

O ίδιος ανέφερε για αρχή ότι «η κλίμακα της παραπληροφόρησης τώρα είναι τρομακτική» και προειδοποίησε ότι οι οικογένειες «καταστρέφονται» από το πρόβλημα.

Ερωτηθείς εάν οι χρήστες πρέπει να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρίγκιπας Harry σημείωσε ότι εκείνος και η Meghan δεν έχουν accounts σε καμία πλατφόρμα και δεν θα επιστρέψουν μέχρι να γίνουν αλλαγές. Ο Δούκας και η Δούκισσα ανακοίνωσαν τον Μάρτιο του 2020 ότι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον το @SussexRoyal καθώς αποχώρησαν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Harry μάλιστα πρόσθεσε ότι «απλά δεν είναι αλήθεια» ότι η πρόκληση της παραπληροφόρησης «είναι πολύ μεγάλη για να διορθωθεί. Είναι πολύ μεγάλη για να λυθεί». Αποκάλυψε επίσης ότι είχε προειδοποιήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ότι η πλατφόρμα του επέτρεπε να γίνει πραξικόπημα κατά των ΗΠΑ, μια ημέρα πριν από τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

«Ο Τζακ κι εγώ στέλναμε email ο ένας στον άλλον πριν από τις 6 Ιανουαρίου, όταν τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του επέτρεπε να γίνει πραξικόπημα. Αυτό το email στάλθηκε την προηγούμενη μέρα. Συνέβη και έκτοτε δεν έχω νέα του». Να θυμίσουμε ότι μια ομάδα υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον με ισχυρισμούς ότι οι προεδρικές εκλογές ήταν νοθευμένες, ενώ ο ρόλος που έπαιξαν οι “γίγαντες” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ενεργοποίηση της επίθεσης διερευνάται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ