Πρίγκιπας Χάρι – Μεγκαν Μαρκλ: Η απάντηση του  φωτογράφου που τράβηξε το όμορφο οικογενειακό πορτρέτο το 2019

Ο φωτογράφος που απαθανάτισε το γλυκό οικογενειακό πορτρέτο από τη βάπτιση του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, πρίγκιπα Archie το 2019, απάντησε στους ισχυρισμούς ότι το πλάνο έχει μονταριστεί.

Πρίγκιπας Χάρι - Μεγκαν Μαρκλ: Ψηφιακά πειραγμένο το  πορτρέτο της βάπτισης του Άρτσι;
Πρίγκιπας Χάρι – Μεγκαν Μαρκλ: Ψηφιακά πειραγμένο το  πορτρέτο της βάπτισης του Άρτσι;

Ο φωτογράφος μόδας και πορτρέτων Chris Allerton επιλέχθηκε για να τραβήξει τις επίσημες φωτογραφίες του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex και στη συνέχεια του τριών μηνών Archie την ημέρα της βάπτισής του στο Windsor τον Ιούλιο του 2019.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το MailOnline, το πρακτορείο εικόνων Getty είχε πει ότι το πορτρέτο είχε επισημανθεί ως «ψηφιακά βελτιωμένο».

Σε ένα σχόλιο του στην εφημερίδα, ο κύριος Άλερτον τόνισε ότι η φωτογραφία του «δεν έχει υποστεί καμία απολύτως αλλοίωση» και πρόσθεσε πως η εικόνα χρειάστηκε μόνο «ελάχιστες διορθώσεις» στον τόνο και την έκθεση.  Εξήγησε πως είχε προετοιμάσει τις ρυθμίσεις της κάμερας και του φωτισμού του εκ των προτέρων, πριν την άφιξη της βασιλικής οικογένειας, πράγμα που του επέτρεψε να επικεντρωθεί στην αποτύπωση «μιας χαλαρής και ευχάριστης στιγμής, γρήγορα και αποτελεσματικά για εκείνους».

Εν τω μεταξύ, το HELLO! επικοινώνησε με το Getty Images, με έναν εκπρόσωπο να δηλώνει: «Το Getty Images μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η εν λόγω εικόνα δεν φέρει σημείωση συντάκτη.»

Η δήλωση του εκπροσώπου του Getty Images σημαίνει ότι η φωτογραφία δεν έχει υποστεί επεξεργασία από συντάκτη και επομένως είναι αυθεντική.

Όλο αυτό έρχεται μετά την αποτυχία της φωτογραφίας για την Ημέρα της Μητέρας της πριγκίπισσας της Ουαλίας και των τριών παιδιών της, η οποία αποσύρθηκε από τα πρακτορεία ειδήσεων καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε τροποποιηθεί ψηφιακά.

Πρίγκιπας Χάρι – Μεγκαν Μαρκλ: Το θέμα με την φωτογραφία από την βάφτιση του Άρτσι προέκυψε μετά την φωτογραφία της πριγκίπισσας Κέιτ για την Ημέρα της Μητέρας

Ανησυχίες δημιουργήθηκαν για ένα μέρος του μανικιού της οκτάχρονης πριγκίπισσας Σάρλοτ που έλειπε και για την κακώς ευθυγραμμισμένη άκρη της φούστας της και για άλλες εικασίες συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης του φερμουάρ της Κέιτ.

Ένα πορτρέτο της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ με μερικά από τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, που τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα της Ουαλίας στο Balmoral το 2022, βρέθηκε επίσης ότι «βελτιώθηκε ψηφιακά».

Η πριγκίπισσα Κέιτ είχε τραβήξει τη συγκεκριμένη φωτογραφία Πηγή: princeandprincessofwales

Ένας εκπρόσωπος του Getty είπε στην Telegraph τη Δευτέρα: «Η Getty Images εξέτασε την εν λόγω εικόνα και τοποθέτησε μια σημείωση του συντάκτη σε αυτήν, δηλώνοντας ότι η εικόνα έχει βελτιωθεί ψηφιακά στην πηγή».

Οι ασυνέπειες που εντοπίστηκαν στην εικόνα περιλαμβάνουν κακή ευθυγράμμιση στη φούστα ταρτάν της αείμνηστης βασίλισσας και μια σκοτεινή σκιά πίσω από το αυτί του πρίγκιπα Λούις.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ