Η βασίλισσα Ελισάβετ διέθετε μεγάλο πλούτο, πολλά ανεκτίμητης αξίας ακίνητα, έργα Τέχνης, αμύθητης αξίας κοσμήματα και άλογα.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα. Για τους θαυμαστές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ένα από τα ερωτήματα που τους απασχολούν είναι τι θα απογίνει η περιουσία της και ποιος θα κληρονομήσει τους θησαυρούς που της ανήκαν.

Η περιουσία της μονάρχη χωρίζεται σε δύο μέρη: Στην προσωπική της περιουσία και σε εκείνη του Στέμματος. Στην πρώτη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται πολύτιμα αντικείμενα, ακίνητα και κοσμήματα και σύμφωνα με τη Sunday Times, η αξία της περιουσίας της αείμνηστης βασίλισσας ξεπερνά τα 420 εκατομμύρια δολάρια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε κληρονομήσει αμύθητης αξίας κοσμήματα, απέραντες εκτάσεις γης, κάστρα και πολλά χρήματα. Ανάμεσα σε αυτά που κληρονόμησε ήταν το Balmoral Kάστρο, ένα από τα αγαπημένα μέρη της μονάρχη. Εκεί περνούσε τα καλοκαίρια της και εκεί έζησε τις τελευταίες ημέρες της ζωής της. Επίσης διέθετε μία κατοικία στο Sandingham, όπου μαζί με τα μέλη της οικογένειάς της περνούσε τα Χριστούγεννα και τις διακοπές της. Οι κληρονόμοι της μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι τα τρία μικρότερα παιδιά της, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Όσον αφορά τα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ, φημολογείται ότι έκανε κάποιες τελευταίες τροποποιήσεις στη διαθήκη της και ότι τα περισσότερα από αυτά θα τα κληρονομήσει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η μελλοντική βασιλική σύζυγός. Η δισέγγονή της, πριγκίπισσα Σάρλοτ θα κληρονομήσει 300 κομμάτια, των οποίων η αξία ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους, Άρτσι και Λίλιμπετ είναι εκτός διαθήκης. Η απόφασή της να εξαιρεθούν από τη διαθήκη της, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ και τα παιδιά τους, έχει να κάνει με την παραίτηση του ζευγαριού από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Η κληρονομιά του Στέμματος

Παρόλο που υπάρχουν πολλές εικασίες για τη διαθήκη της βασίλισσας Ελισάβετ, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιο αντικείμενο ανήκει σε ποιον. Ενώ οι διαθήκες ανοίγονται δημόσια στο Ηνωμένο Βασίλειο, για κάποιους ανθρώπους δε συμβαίνει αυτό, όπως για τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Για παράδειγμα, η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου θα ανοίξει 90 χρόνια μετά το θάνατό του.

Στην περίπτωση της διαθήκης της βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται ο ίδιος περιορισμός, δηλαδή να ανοιχτεί μετά από 9 δεκαετίες.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ