Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων στις 16 Ιανουαρίου και βύθισε πλήθος κόσμου, ενώ ο πρίγκιπας Παύλος βρίσκεται στην Ελλάδα για τις προετοιμασίες.

Το μνημόσυνο για τις 40 μέρες θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία περίπου 250 ατόμων, μεταξύ των οποίων η αδερφή του, βασίλισσα Σοφία, ενώ τοτρισάγιο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο Τατόι, όπου κείτεται στο πλευρό των γονιών του, βασιλιά Παύλου και βασίλισσας Φρειδερίκης.

«Ήρθαμε για το μνημόσυνο, ευχαριστώ. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Όπως πάντα εδώ θα είμαστε», δήλωσε ο πρίγκιπας Παύλος για την τελετή και το ενδεχόμενο να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα. Εκείνος και η Μαρί Σαντάλ μένουν μόνιμα στη Ν. Υόρκη.

πρίγκιπας παύλος
Κατά την άφιξή του στην Αθήνα με τη Μαρί Σαντάλ
«Δεν έχω να πω πολλά», απάντησε ο πρίγκιπας Παύλος για το ενδεχόμενο να αγοράσει ακίνητο στη χώρα μας.

Η επιμνημόσυνη δέηση του βασιλιά Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, στις 11:00 πμ. και θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης για τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας ή ταυτοτήτων ΕΦΕ και Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Εσωτερικά στο Ναό δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας: «Απαγορεύεται ρητά η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone)».

Αναχώρησαν από το ξενοδοχείο Μεγάλλη Βρεταννία

Στον επικήδειο για τον πατέρα του, ο πρίγκιπας Παύλος συγκίνησε πλήθος κόσμου, αφού τα λόγια του ήταν εγκάρδια.

«Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου. Για μας τα παιδιά και τα εγγόνια σου και για όλους όσους ήρθαν να σε αποχαιρετήσουν, αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν την μνήμη σου και ήταν αδύνατον να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι όμως αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ό, τι πιο αγαπητό και πολύτιμο έχει ένας άνθρωπο στη ζωή του. Στερήθηκες πολύ νωρίς τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλιά Παύλο, τον παππού μου. Τίμησες όπως πάντα την παρακαταθήκη του όταν ανέλαβες 18 χρόνων τον θρόνο. Σου είπε να αφιερώσεις τη ζωή σου στην ευτυχία της πατρίδας, να θυμάσαι πάντα ότι προτιμότερο είναι να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός», ανέφερε ο πρίγκιπας Παύλος.

«Δόξασες τη χώρα με το χρυσό μετάλλιο ως Ολυμπιονίκης το 1960, έφερες τιμή στη γαλανόλευκη σημαία μας και στην πατρίδα μας. Ήταν μέχρι τέλους μια σκληρή μάχη του νου και του σώματος στη θάλασσα. Ήταν μια δύσκολη επόχή πατέρα όταν ανέβηκες στο θρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπο ανατροπής των πραξηκοπιματιών. Η προσπάθειά σου απέτυχε, όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας», συμπλήρωσε.

«Πάντα πιστός στην παρακαταθήκη του πατέρα σου δέχτηκες την απόφαση του ελληνικού λαού. Η αγάπη σου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής… Η αποφασιστική επιρροή για τη διοργάνωση των ολυμπακών αγώνων το 2004 ήταν από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου. Η οικογένεια ήταν το παν για σένα και τη μητέρα μας. Πάντα πιστεύατε πως είναι το θεμέλιο της κοινωνίας, μαζί δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένια που την ενώνε άρρηκτα η αγάπη, η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε πατέρα να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, που αγάπησες; όσο τίποτα άλλο σε όλη τη ζωή σου. Οπως μας δίδαξες πατέρα όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά και τα εγγόνια σου που είναι το μέλλον της οικογένειας, εδώ και στη διασπορά, προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα. “Ισχύς μου η αγάπη του λαού” ήταν πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας και θα είναι. Ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα γι’ αυτήν. Καλό ταξίδι πατέρα», είπε ο πρίγκιπας Παύλος.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ