Η τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς συμπολίτες μας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από τη θανατηφόρα σύγκρουση των τρένων. Ειρηνικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και ο κόσμος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το τραγικό γεγονός που έμελλε να κοστίσει τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ο πρίγκιπας Αχιλλέας, γιος του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, κοινοποίησε ένα στιγμιότυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το συννεφιασμένο ουρανό και τον ήλιο να φωτίζει δειλά. Μάλιστα, στην εικόνα που μοιράστηκε φαίνεται μια γυναίκα να ατενίζει τον ορίζοντα σκεπτική.

Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει προκαλέσει ανείπωτο πόνο σε όλη την Ελλάδα. Οι συγγενείς των θανόντων και τον αγνοούμενων δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται καταγγελίες και να απαιτείται η απόδοση δικαιοσύνη.

Η τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμώνων ανακοινώθηε από των υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και η για διερεύνηση του τραγικού συμβάντος, ενώ ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμνλής, παραιτήθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κοινοποίησε μια μακροσκελή ανάρτηση για να ζητήσει συηγγνώμη και τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα. Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ