Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Σαρλίν, υποδέχθηκαν τα δίδυμα παιδιά τους στις 10 Δεκεμβρίου του 2014, τρία χρόνια μετά τον γάμο τους, ενώ η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα γεννήθηκε πρώτη, δύο λεπτά πριν από τον αδερφό της, πρίγκιπα Ζακ.

Ωστόσο, η πριγκίπισσα Γκαμπριέλλα έχασε την ευκαιρία να γίνει διάδοχος του θρόνου των Μονεγάσκων, παραχωρώντας τον τίτλο στον μικρότερο αδερφό της κι αυτό συνέβη καθώς σύμφωνα με το σύνταγμα του Μονακό, το στέμμα περνά στον επόμενο διάσοχο σύμφωνα με την αρσενική προτίμηση της γνωστικής πρωτογονίας που σημαίνει ότι στον Ζακ δόθηκε το όνομα Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μονακό. Η Γκαμπριέλα, όμως, έλαβε τον τίτλο Κόμισσα των Καρλάδων από τον πατέρα της.

Ο κανόνας της αρσενικής προτίμησης προβλέπει τη διαδοχή στο θρόνο από ένα θηλυκό μέλος της οικογένειας μόνο εάν δεν έχει εν ζωή αδελφούς ή νεκρούς αδελφούς με ζωντανούς απογόνο των κορών.

Αυτός ήταν ένας κανόνας που ίσχυε παλαιότερα για τη βρετανική βασιλική οικογένεια έως ότου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος περί διαδοχής του στέμματος του 2013.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έληξε τη διαδοχή του στέμματος με βάση το φύλο, σήμαινε ότι το πρωτότοκο παιδί του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της πριγκίπισσας Κέιτ θα γινόταν μονάρχης ανεξάρτητα από το φύλο και παράλληλα σημαίνει ότι η πριγκίπισσα Σάρλοτ δεν αντικαταστάθηκε από τον μικρότερο αδερφό της, πρίγκιπα Λούις, όταν γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2018.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ