Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχουν ως κύριο μέλημα την ανατροφή των παιδιών τους, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, αλλά ο πρίγκιπας Τζορτζ πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ο εννιάχρονος και τα αδέρφια του, ξεκίνησαν στο σχολείο Lambrook στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την πριγκίπισσα της Ουαλίας να έχει αναφέρει ότι έχουν προσαρμοστεί καλά και έχουν αποκτήσει καινούργιους φίλους.

Μιλώντας σε μια ομάδα μαθητών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουαλία με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλεοτον παρατηρώντας ότι ένα αγόρι φορούσε γραβάτα, τον ρώτησε: «Δένεις τη γραβάτα σου μόνος;». Το αγόρι απάντησε καταφατικά και η Κέιτ ενθουσιάστηκε.

Κέιτ Μίντλετον
Στη συνέχεια, η πριγκίπισσα της Ουαλίας πρόσθεσε: «Μπράβο σου. Έδειξα και τον τρόπο στον Τζορτζ -γιατί πρέπει να φοράει γραβάτα τώρα για το σχολείο-, οπότε πρέπει να του μάθω πώς να το κάνει. Αλλά μπράβο, έκανες καλή δουλειά με τη γραβάτα σου. Χαίρομαι που σε γνωρίζω».

Πριν από 140 χρόνια, το 1878, δύο από τους εγγονούς της βασίλισσας Βικτώριας, ο πρίγκιπας Christian Victor και ο πρίγκιπας Albert του Schleswig-Holstein, ήταν μαθητές στο Lambrook. Η βασίλισσα Βικτώρια συνήθιζε να ταξιδεύει από το κάστρο του Γουίνδσορ στο Lambrook για να παρακολουθεί τα εγγόνια της σε θεατρικές παραστάσεις και αγώνες κρίκετ.

Το Lambrook αναπτύχθηκε σταθερά ως προπαρασκευαστικό σχολείο για οικότροφους αγοριών και εξελίχθηκε περαιτέρω το 1992, ενώ συγχωνεύτηκε το 1997 με το Haileybury Junior School, και αφοράσε παιδιά από 7 έως 13 ετών. Το Lambrook είναι ένα ιδιωτικό σχολείο στο Berkshire, και δέχεται παιδιά μέχρι την ηλικία των 13 χρόνων.

Τα δίδακτρα για τον πρίγκιπα Λούις ανέρχονται στις 4.389 λίρες τον χρόνο. Συνολικά το κόστος της εκπαίδευσης του ανέρχεται σε 13.167 λίρες για όλη τη θητεία του εκεί. Το τρίτο και το τέταρτο έτος κοστίζουν 6.448 λίρες ανά τρίμηνο, που σημαίνει ότι η εκπαίδευση της πριγκίπισσας Σάρλοτ θα κοστίσει στους γονείς της 19.344 λίρες ετησίως. Για τα παιδιά από τα έτη πέντε έως οκτώ χρόνων είναι 6.999 λίρες ανά έτος, που σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ θα κοστίσει στους γονείς του 20.997 λίρες.

Περιστοιχισμένο από μια καταπράσινη έκταση που ξεπερνά τα 200.000 τ.μ. στην καρδιά του Berkshire, το Lambrook School μετρά 150 και πλέον χρόνια ζωής και παρέχει στους 615 προνομιούχους μαθητές του (αγόρια και κορίτσια) μόνον ακαδημαϊκή εκπαίδευση κορυφαίων προδιαγραφών αλλά και μια πλειάδα δραστηριοτήτων που, όπως δηλώνει περήφανα το ίδιο, θέτει τις κατάλληλες βάσεις στη μόρφωσή τους διατηρώντας ισορροπία με όσα απαιτούνται για μια υγιή παιδική ηλικία (οι ηλικίες που φοιτούν εκεί είναι από 3 έως 13 ετών).

Η βασική εκπαίδευση, που ξεκινά στο Νηπιαγωγείο –σε μικρές τάξεις των 8 παιδιών- συνοδεύεται από μαθήματα μουσικής και γαλλικών, αλλά και μια σειρά εξωτερικές δραστηριότητες που κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση και τα ζώα. Στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου δίνεται έμφαση στη βιωσιμότητα και ως μέρος αυτού, το Lambrook Orchard φιλοξενεί χοίρους, κοτόπουλα, κουνέλια, μέλισσες και αρνιά. Τα παιδιά κάνουν μαθήματα μελισσοκομίας, καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά και μαθαίνουν να χτίζουν σπιτάκια για πουλιά. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων χώρους για κρίκετ, ποδόσφαιρο, κολύμβηση σε 25 μ. πισίνα, γήπεδο γκολφ 9 οπών, χόκεϊ κ.ά.

Το δε Lambrook’s Performing Arts Centre είναι ιδιαίτερα φημισμένο από μόνο του, καθώς εδώ διδάσκεται θέατρο και μουσική ενώ οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που ανεβάζουν οι μαθητές αποτελούν παραγωγές που παίζονται ακόμα και σε άλλους χώρους, όπως το θρυλικό Eton College -είναι άλλωστε αυτή η ενθάρρυνση όλων των ταλέντων των παιδιών που τους δίνει “Feathers to fly”, όπως δηλώνει και το μότο του σχολείου.

photos: Getty Images/Ideal Image & Ιnstagram

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ