Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον βιώνουν τις αλλαγές που επιφέρει ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ πλέον αποτελούν τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Για εκείνους τα παιδιά τους, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις αποτελούν προτεραιότητά τους και αυτό που επιθυμούν είναι η ομαλότητα στη ζωή τους.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ, και ο πρίγκιπας Λούις, που ξεκίνησαν στο σχολείο Lambrook στις 8 Σεπτεμβρίου, δεν θα περίμεναν ότι η πρώτη τους μέρα θα επισκιαζόταν από τον θάνατο της προγιαγιάς τους. Ωστόσο, συνέβη, και η Κέιτ με το Γουίλιαμ φορντίζουν να κάνουν όσα χρειάζονται για τη βελτίωση της ψυχολογίας τους.

Η σύμβουλος γονέων, Rachel FitzD, μοιράστηκε τις γνώσεις της σχετικά με το πώς να ηρεμήσει ένα παιδί καθώς περνά από μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του, είτε πρόκειται για την έναρξη σε ένα νέο σχολείο, την προσαρμογή σε ένα νέο σπίτι ή την αντιμετώπιση ενός οικογενειακού θανάτου.

Κέιτ Μίντλετον

«Αναγνωρίζοντας την ανησυχία του παιδιού σας χωρίς να προσπαθείτε να την ελαχιστοποιήσετε ή να το «σώσετε» από αυτήν, το βοηθά να γνωρίζει ότι τα συναισθήματά του είναι φυσιολογικά και ότι τα καταλαβαίνετε», εξηγεί η ειδικός στο HELLO!. Προτείνει, μάλιστα, να χρησιμοποιείτε προτάσεις όπως: «Το να ξεκινήσετε ένα νέο σχολείο μπορεί να είναι τρομακτικό. Μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ανησυχίες», και σημείωσε ότι η συζήτηση με τα παιδιά βοηθά στην εξομάλυνση των δυσάρεστων συναισθημάτων ή του άγχους τους.

Συνιστά επίσης να καλέσετε τα παιδιά σας να μοιραστούν τις προτάσεις τους για το τι μπορεί να βοηθήσει. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ρωτήσετε: «Όταν είστε στο σχολείο και αισθάνεστε ανήσυχοι, τι θα μπορούσατε να κάνετε;».

«Να θυμάστε ότι είναι εντάξει για το παιδί σας να δοκιμάσει τη στρατηγική του, να αποτύχει και να πρέπει να δοκιμάσει μια διαφορετική προσέγγιση, αυτό το βοηθά να οικοδομήσει την αίσθηση του εαυτού του ως ικανού και καλού επιλυτή προβλημάτων καθώς και να αυξήσει την ανθεκτικότητά του», εξηγεί η ειδικός.

Τα παιδιά επωφελούνται επίσης από το να ακούγονται ήρεμα οι φόβοι και οι ανησυχίες τους χωρίς να τους μειώνουν την κρίση τους γονείς. «Ο θάνατος στην οικογένεια είναι μεγάλος και τρομακτικός. Μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι αναστατωμένος και ανήσυχος», είναι στην πραγματικότητα μια πιο χρήσιμη φράση από το να απαριθμείς όλους τους λόγους για τους οποίους δεν χρειάζεται να ανησυχούν, προσθέτει. Η ίδια εξηγεί ότι πολλοί γονείς κάνουν το λάθος να «προετοιμάζουν υπερβολικά» το παιδί τους για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή, όπως η μετακόμιση ή η έναρξη νέου σχολείου. «Τα παιδιά είναι εξαιρετικά ευέλικτα και ανθεκτικά, εφόσον γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται στη σταθερότητα της αγάπης, της υποστήριξης και της κατανόησης των γονιών τους», κατέληξε.

Οι μεγάλες αλλαγές για την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ