Ο πρίγκιπας Χάρι δέχθηκε δικαστικό πλήγμα, αφού έχασε τον προκαταρκτικό γύρο  στην υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του εκδότη της Daily Mail. 

Η νομική διαμάχη αφορούσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο προσπάθησε να κρύψει τις προσπάθειές του να διατηρήσει την προστασία που του παρέχεται από το δημόσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αφού παραιτήθηκε από την ιδιότητά του ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα η Mail on Sunday και η Mail Online δημοσίευσαν τον Φεβρουάριο του 2022 ένα άρθρο σχετικά με το θέμα με τίτλο: «Πώς ο πρίγκιπας Harry προσπάθησε να κρατήσει μυστική τη νομική διαμάχη του με την κυβέρνηση για τους σωματοφύλακες της αστυνομίας… Kαι στη συνέχεια η ομάδα δημοσίων σχέσεων του προσπάθησε να δώσει μια θετική τροπή στη διαμάχη».

Ο Harry υποστηρίζει ότι το άρθρο ήταν “θεμελιωδώς ανακριβές”. Επίσης, ότι η εφημερίδα τον συκοφάντησε όταν υπέδειξε ότι είπε ψέματα στις αρχικές δημόσιες δηλώσεις του, σχετικά με την υπόθεσή του, που αμφισβήτησε την κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο δικαστής Μάθιου Νίκλιν αποφάνθηκε την Παρασκευή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ότι ο εκδότης μπορεί να αποδείξει ότι άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν μια «ειλικρινή γνώμη» και «δεν ήταν συκοφαντικό».

Αποτέλεσμα, χθες Δευτέρα, ο δικαστής διέταξε τον πρίγκιπα Χάρι να καταβάλει σχεδόν 50.000 λίρες (περισσότερα από 60.000 δολάρια) σε νομικά έξοδα στον εκδότη της ταμπλόιντ Daily Mailκαθώς έχασε τη δίκη όπου έκανε μήνυση στη βρετανική εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ