Χάρι – Μέγκαν: Δεν θα πληρώνουν άλλο ενοίκιο στο Frogmore Cottage

Χάρι – Μέγκαν: Δεν θα πληρώνουν άλλο ενοίκιο στο Frogmore Cottage

Απαλλάχτηκαν από το ενοίκιο ο Χάρι και η Μέγκαν

19 ΜΑΡΤΙΟΥ 23 - 17:41

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ συνήψαν συμφωνία με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να μην πληρώσουν άλλο ενοίκιο στο Frogmore Cottage, καθώς πλήρωσαν ήδη 2,4 εκατομμυρία λιρες για την ανακαίνισή του, όπως αποκαλύπτει η The Mail on Sunday.

Είχε αναφερθεί ότι ο Χάρι και η Μέγκαν θα πλήρωναν μια «εμπορική τιμή» για την έπαυλη των πέντε υπνοδωματίων στο κτήμα Windsor. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Παλατιού χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν ότι η εφάπαξ πληρωμή εξάλειψε τις υποχρεώσεις ενοικίασης του ζευγαριού.

Υπολογίζεται ότι η ενοικίαση του ακινήτου θα κοστίζει μεταξύ 150.000 και 230.000 £ ετησίως, πράγμα που σημαίνει ότι οι Σάσεξ μπορεί να έχουν εξοικονομήσει έως και 690.000 £. Οι ίδιοι δεν θα ανανεώσουν τη μίσθωση όταν λήξει αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους»

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού είπε: «Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ συνεισέφεραν 2,4 εκατομμύρια λίρες στο Sovereign Grant που κάλυψε την ανακαίνιση του Frogmore Cottage. Έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε σχέση με το ακίνητο.

Ωστόσο, ο Norman Baker, πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου και μυστικός σύμβουλος, έχει τελείως αντίθετη άποψη και δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα: «Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι ο Χάρι και η Μέγκαν μπορούν να ζουν σε ένα τεράστιο σπίτι με αυτούς τους όρους, ενώ οι απλοί άνθρωποι αγωνίζονται να βάλουν φαγητό στο τραπέζι». Τώρα απαιτεί να μάθει πόσα ακίνητα της βασιλικής οικογένειας ενοικιάζονται κάτω από την τιμή της αγοράς.

Υπενθυμίζεται πως τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο του 2019 ότι οι Σάσεξ θα έχουν το Frogmore Cottage ως επίσημη κατοικία τους. Μετακόμισαν την επόμενη άνοιξη μετά από εργασίες ανακαίνισης που το μετέτρεψαν από μια σειρά ξεχωριστών εξοχικών σπιτιών σε ένα μεγάλο οικογενειακό σπίτι.

Αλλά όταν αποχώρησαν από τα βασιλικά καθήκοντα για να γίνουν «οικονομικά ανεξάρτητοι», τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας ότι ήταν «επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να αποπληρώσουν τις δαπάνες του Sovereign Grant για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, το οποίο θα παραμείνει το σπίτι της οικογένειάς τους στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Οι δυο τους έφυγαν επίσημα από τα βασιλικά καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020 και ένας εκπρόσωπος του Παλατιού είπε στο BBC ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν ένα «εμπορικό επιτόκιο» ενοικίου για το ακίνητο. Στην πραγματικότητα, πλήρωσαν ενοίκιο πέντε μηνών, αλλά στη συνέχεια έδωσαν ένα εφάπαξ ποσό 2,4 εκατομμυρίων λιρών τον Σεπτέμβριο για να καλύψουν τα έξοδα ανακαίνισης.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ