Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε ένα παρατσούκλι όταν ήταν μικρή και αυτό δεν ήταν άλλο από το όνομα που πήρε και η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Η μονάρχης άκουγε στο «Λίλιμπετ», συντομογραφία του «Ελισάβετ», και τα μόνα μέλη της οικογένειας που την αποκαλούσαν με το γλυκό αυτό παρατσούκλι ήταν οι γονείς της και ο εκλιπών σύζυγός της Πρίγκιπας Φίλιππος.

Το παρατσούκλι λέγεται ότι προέκυψε όταν η νεαρή τότε η πριγκίπισσα Ελισάβετ, δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά της και αποκαλούσε τον εαυτό της «Λίλιμπετ». Οι γονείς και οι παππούδες της την φώναζαν σύντομα με το γλυκό αυτό παρατσούκλι και ο πατέρας της, Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, είπε κάποτε: «Η Λίλιμπετ είναι το καμάρι μου. Η Μάργκαρετ είναι η χαρά μου».

Σε ένα ευχαριστήριο σημείωμα προς τη γιαγιά της, βασίλισσα Μαρία, η νεαρή βασίλισσα είχε γράψει: «Αγαπημένη γιαγιά. Ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο κουκλόσπιτο. Το λατρεύω, και έχω αποσυσκευάσει την τραπεζαρία και το χολ. Με αγάπη Λίλιμπετ».

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι καλωσόρισαν την κόρη τους στις 4 Ιουνίου 2021, ανακοινώνοντας με μια δήλωση: «Είναι με μεγάλη χαρά που ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex, καλωσορίζουν στον κόσμο την κόρη τους, Λίλιμπετ, “Λίλι” Diana Mountbatten-Windsor». Εξηγώντας την επιλογή του ονόματος, πρόσθεσαν: «Η Λίλι πήρε το όνομά της από την προγιαγιά της, την Αυτού Μεγαλειότητα βασίλισσα Ελισάβετ, της οποίας το οικογενειακό παρατσούκλι είναι Λίλιμπετ. Το μεσαίο της όνομα, Νταϊάνα, επιλέχθηκε για να τιμήσει την αγαπημένη αείμνηστη γιαγιά της, την πριγκίπισσα της Ουαλίας».

Αποκαλύφθηκε, μάλιστα, από φίλο της Δούκισσας της Κορνουάλης, Νίκι Χάσλαμ, ότι η βασίλισσα δεν γνώριζε ότι ο εγγονός της θα ονομάσει την κόρη του Λίλιμπετ. Σύμφωνα με τον Νίκι, ο οποίος μίλησε στο podcast του The Third Act, ο Χάρι τηλεφώνησε στη μονάρχη και της είπε: «Θέλουμε να ονομάσουμε την κόρη μας με το όνομά σου, γιαγιά». Η αντίδραση της βασίλισσας; «Πόσο γοητευτικό, ευχαριστώ».

Ωστόσο, δεν της είχαν αποσαφηνίσει ότι δεν θα την ονομάσουν «Ελισάβετ» κι έτσι το «Λίλιμπετ» αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ