Η Άννα Μαρία γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1946 και αποτελεί μέλος της δανικής και ελληνικής βασιλικής οικογένειας, ενώ αποτελεί τηντελευταία βασίλισσα της Ελλάδας, καθώς ήταν παντρεμένη με τον βασιλιά Κωνσταντίνο Β’. Η διάρκειά της στον θρόνο ήταν από το 1964 μέχρι το 1973.

Κόρη του του Φρειδερίκου Θ΄ και της Ίνγκριντ και αδερφή της βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας, αλλά και της Βενεδίκτης, μεγάλωσε με αγάπη για την κλασική μουσική, ενώ πραγματοποίησε σπουδές σε Chatelard και Le Mesnil.

Η Άννα Μαρία παντρεύτηκε σε ηλικία 18 ετών τον τότε 24χρονο Κωνσταντίνο Β΄ των Ελλήνων, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964 στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό στην Αθήνα και μαζί απέκτησαν δύο κόρες και τρεις γιους. Την Αλεξία, τον Παύλο, τον Νικόλαο, την Θεοδώρα και τον Φίλιππο.

Με τον Κωνσταντίνο / detdanskekongehus

«Ήρθα σε πολύ μικρή ηλικία στην Ελλάδα και δεν μπορούσα παρά να την αγκαλιάσω αμέσως καθώς είχα από την πρώτη στιγμή την αίσθηση ότι ανήκω εδώ», είχε αναφέρει στον Άρη Καβατζίκη στο Life&Style.

Στον γάμο τους στήθηκαν 10 χιλιάδες κόκκινες γλαδιόλες, ενώ το «παρών» έδωσαν 400 καλεσμένοι. Κουμπάρα τους, η βασίλισσα Φρειδερίκη.

Mε τον Κωνστνατίνο / detdanskekongehus

Το γαμήλιο ταξίδι τους έγινε στη Σπετσοπούλα, ενώ η μπομπονιέρα του γάμου τους έφερε ένα ανάγλυφο στέμμα, την απεικόνιση του ζευγαριού, και χαραγμένα τομ ελληνικό και το δανικό βασιλικό οπικόσημο και την επιγραφή «ΑΘΗΝΑΙ 18 CΕΠΤ 1964».

Άννα Μαρία
Ο γάμος της με τον Κωνταντίνο

Η Άννα Μαρία και ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί για σχεδόν 60 χρόνια, ενώ ο χαμός του στις 16 Ιανουαρίου του 2023 αποτέλεσε κομβικό σημείο της ζωής της. «Αισθάνομαι ότι είμαστε πολύ τυχεροί που βρήκαμε ο ένας τον άλλον και έχουμε μια ευτυχισμένη, γεμάτη ζωή με πέντε παιδιά και εννέα εγγόνια», είχε προσθέσει στη συνέντευξή της.

βασίλισσα άννα μαρία
Με τον Παύλο στην κηδεία του Κωνσταντίνου

Η Άννα Μαρία έχει φωτογραφηθεί κατά καιρούς με τις αδερφές της, βασίλισσα Μαργαρίτα και Βενεδίκτη, σε επίσημα GALA στη Δανία, όπως για παράδειγμα στον εορτασμό της Μαργαρίτας για τα 50 χρόνια της στον θρόνο.

Μάλιστα, σε αρκετές εμφανίσεις της έχει φορέσει τιάρες, ανώ απαθανατίστηκε με τον Κωνστνατίνο Β’ στο εορταστικό δείπνο που στο παλάτι Christianborg με την ευκαιρία των 75ων γενεθλίων της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας, στις 15 Απριλίου 2015.

Άννα Μαρία, Βασίλισσα Μαργαρίτα, Βενεδίκτη
Με τη Βενεδίκτη / detdanskekongehus
Με τη Βενεδίκτη / detdanskekongehus
Mε τον Κωνσταντίνο Β’
Άννα Μαρία / danishroyalsisters
Με τις αδεφές της / danishroyalsisters

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ