Στη Νότια Αφρική θα πραγματοποιήσουν την νέα βασιλική τους περιοδεία, ο πρίγκιπας Χάρι μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ και τον μονάκριβο γιο τους, Άρτσι, τον προσεχή Οκτώβριο. Με αφορμή τη νέα βασιλική περιοδεία, σας αποκαλύπτουμε 8 άγνωστες λεπτομέρειες για τις βασιλικές περιοδείες.

Γιατί γίνονται;

Οι περιοδείες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, συνήθως υποκινούνται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ή από τη χώρα που θα φιλοξενήσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, λαμβάνουν χώρα πολλές συναντήσεις, δραστηριότητες και ειδικά events που έχουν σκοπό να τονίσουν πράγματα που θεωρούνται σημαντικά από τη χώρα της φιλοξενίας.

Πόσο διαρκούν;

Εξαρτάται από τη χώρα όπου πραγματοποιούνται. Για παράδειγμα, η περιοδεία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Αυστραλία, στα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και στη Νέα Ζηλανδία διήρκεσε 16 συνολικά ημέρες. Την ίδια χρονιά, το 2018, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κάθριν Μίντλετον ταξίδεψαν στη Σουηδία και στη Νορβηγία για τέσσερις ημέρες.

Ποιοι ταξιδεύουν μαζί με τους γαλαζοαίματους;

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας συνήθως συνοδεύονται από πολυμελή ομάδα, ανάμεσά τους, προσωπικοί βοηθοί, κομμωτές, νταντάδες, γραμματείς, εκπρόσωποι Τύπου και φυσικά άνδρες της προσωπικής ασφάλειας της οικογένειας. Όταν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ επισκέφτηκαν τον Καναδά με τα παιδιά τους, το 2016, τους συνόδευσαν στο ταξίδι τους, μία 12μελής ομάδα.

Χρειάζονται διαβατήρια;

Ακόμη και οι γαλαζοαίματοι χρειάζονται διαβατήρια. Ο πρίγκιπας Τζορτζ είχε ένα παιδικό διαβατήριο για να ταξιδέψει στην Αυστραλία το 2014. Η βασίλισσα είναι η μοναδική που δεν χρειάζεται διαβατήριο καθώς τα διαβατήρια έχουν εκδοθεί στο όνομα της Αυτού Μεγαλειότητας. Ωστόσο, ακόμη και η βασίλισσα Ελισάβετ είναι υποχρεωμένη να περνάει από έναν τυπικό έλεγχο στοιχείων που αφορούν το όνομά της, την ηλικία της, τη διέυθηνση της κ.α.

Πόσο κοστίζει μία βασιλική περιοδεία;

Διαφέρει κατά περίπτωση. Για παράδειγμα η περιοδεία του πρίγκιπα Κάρολου και της Δούκισσας της Κορνουάλης στην Αγία Λουκία, στα Μπαρμπέιντος, στον Άγιο Βικέντιο και στις Γρεναδίνες, στη Γρενάδα και στο Γκραντ Κέιμαν, κόστισε 417.000 λίρες το 2019. Η περιοδεία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στα νησιά Φίτζι και Τόνγκα στοίχισαν 81.000 λίρες.

Ποιος πληρώνει;

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καλύπτεια τα έξοδα των πτήσεων της βασιλικής οικογένειας και της ομάδας τους και η χώρα που επισκέπτονται το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων.

Ποια είναι η γκαρνταρόμπα των γαλαζοαίματων;

Φυσικά, οι γυναίκες που ανήκουν στη βασιλική οικογένεια, έχουν αρκετή βοήθεια για να ετοιμάσουν βαλίτσες για κάθε περιοδεία. Οφείλουν να είναι προνοητικές, ώστε να είναι κατάλληλα ντυμένες σε κάθε περίσταση και να χρησιμοποιήσουν χρώματα στα ρούχα τους αλλά και στα αξεσουάρ τους, καθώς επίσης και οίκους μόδες και σχεδιαστές που θα έχουν και διπλωματική χρήση, τιμώντας τη χώρα φιλοξενίας τους.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ