Το smokey μακιγιάζ στα μάτια είναι ιδανικό για την εορταστική περίοδο και ποτέ δεν φεύγει από τη μόδα. Σε αντίθεση με αυτά που πιστεύεις, δεν χρειάζεται να αναζητήσεις μαύρες και γκρι αποχρώσεις, αλλά μπορείς να επιλέξεις χρώματα τα οποία σου ταιριάζουν. Βασικό ρόλο παίζει η τεχνική και για αυτό σου έχουμε όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να κάνεις το τέλειο smokey eye.

Aναζήτησε κρεμώδεις υφές
Η σκιές με πουδρένια υφή, απαιτούν καλό blending και δεξιότητα στην εφαρμογή. Επίλεξε μία σκιά σε κρεμώδη μορφή, για εύκολη εφαρμογή και διάρκεια. Η συγκεκριμένη υφή μάλιστα δεν χρειάζεται primer ενώ μπορείς να την εφαρμόσεις είτε με τα δάχτυλα, είτε με ένα πινελάκι. Ξεκίνα από τη γραμμή του άνω βλεφάρου και συνέχισε προς τα πάνω. Αν επιθυμείς πιο έντονο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγο προϊόν ακόμα.

Kαθόρισε τα όρια 
Για να κάνεις ένα έντονο smokey look, θα πρέπει να σχεδιάσεις της γραμμή των ματιών σου με eyeliner. Από αυτό το σημείο που είναι πιο σκούρο θα ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, προσθέτοντας τα χρώματα. Έτσι, θα δώσεις μοντέρνο χαρκατήρα στην εμφάνισή σου ενώ θα κολακεύσεις το σχήμα των ματιών σου, όποιο και αν είναι αυτό.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι kohl, αλλά το gel eyeliner είναι το καλύτερο ώστε να μην μουτζουρωθείς. Εφάρμοσέ το με ένα μικρό πινελάκι και κάνε γρήγορες κινήσεις για μην στεγνώσει. Για να δώσεις βάθος στο βλέμα σου, εφάρμοσε από πάνω μία μαύρη σκιά.

Προχώρησε με τη μάσκαρα
Όταν έρθει η στιγμή της μάσκαρα, χρειάζεσαι μία η οποία θα έχει έντονο, μαύρο χρώμα και θα δώσει στις βλεφαρίδες σου όγκο και μήκος. Aυτό είναι το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα του smokey eye. Για καλύτερα αποτελέσματα, αναζήτησε “volumizing” συνθέσεις και δούλεψε το βουρτσάκι με “ζιγκ ζαγκ” κινήσεις πάνω στις βλεφαρίδες, πιέζοντάς το ελαφρά στις ρίζες τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ