Με την έλευση της άνοιξης και της αλλαγής των προϊόντων μας για την καθημερινή μας ρουτίνα, είναι λογικό να θέλουμε να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά μας.

Το decluttering στα καλλυντικά βοηθάει έτσι ώστε να χρησιμοποιείς μόνο εκείνα τα προϊόντα που πραγματικά χρειάζεσαι ενώ θα απαλλαγείς και από εκείνα που έχουν λήξει εδώ και καιρό και κρατάς ακόμη στα ντουλάπια σου.

1. Ελέγξτε πόσο καιρό έχετε το κάθε προϊόν στο νεσεσέρ σας

Σκεφτείτε πόσο καιρό έχετε τα skincare και makeup προϊόντα στα ντουλάπια σας. Μπορείτε να δείτε αν έχουν αλλάξει μυρωδιά από την κανονική και αν έχει αλλάξει η σύστασή τους. Αυτό μπορείτε να το δείτε και μέσω 2 sites ώστε να ελέγξετε την διάρκεια του κάθε προϊόντος: checkfresh.com και checkcosmetic.net.

Όλα τα καλλυντικά έχουν έναν αριθμό στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Πληκτρολογήστε αυτόν τον αριθμό και ο ιστότοπος θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες ώστε να δείτε αν πρέπει να παραμείνει στα ντουλάπια σας.

2. Χαρίστε προϊόντα που δεν θα χρησιμοποιήσετε

Άν έχετε προϊόντα στη συλλογή σας που δεν έχετε ανοίξει την συσκευασία τους, μπορείτε να τα χαρίσετε σε κάποιο κοντινό σας άτομο. Ειδικά αν κρατάτε προϊόντα που ξέρετε σίγουρα πως δεν σας ταιριάζουν και τυχαίνει να τα κρατάτε, είναι προτιμότερο να τα δώσετε σε κάποιον άλλον που θα τα χρησιμοποιήσει.

3. Σκεφτείτε διπλά τι χρειάζεστε στις επόμενες αγορές σας

Την επόμενη φορά που θα πάτε για shopping, σκεφτείτε τι έχετε ήδη και τι λείπει από τη συλλογή σας. Προσπαθήστε να αγοράζετε προϊόντα μόνο όταν πραγματικά τα χρειάζεστε.

Φωτογραφίες: Unsplash

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ