Σε ένα κατάμεστο από κοινό Αμφιθέατρο Xenion στο Παραλίμνι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/3/2024 το Καλλιτεχνικό, Οπτικοακουστικό Μουσικό Αφιέρωμα “Γυναίκα, Πηγή Παράδοσης” το οποίο διοργάνωσε η ομάδα “Ρίζες της Κύπρου”.

Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, προβολή προσωπικών συνεντεύξεων, αφήγηση κειμένων και παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια και τσιαττιστά τιμήθηκαν οι λαϊκές ποιήτριες της επαρχίας Αμμοχώστου Δέσποινα Σάρδαλου, Κυριακού Μουαΐμη, Παρασκευού Κούβαρου και Ζαχαρούλα Πασχάλη οι οποίες παρέστησαν στην εκδήλωση καθώς και η μακαριστή Κυριακού Πελαγία.

Συμμετείχαν οι μουσικοί Κυριάκος Χατζηανδρέα (τραγούδι), Ανδρέας Σιαντάνης (λαούτο, πιθκιάβλι), Λευτέρης Γιωργίτσης (βιολί), Παναγιώτης Κουμάσης (τραγούδι) καθώς και η Φλωρεντία Λαουτάρη στην αφήγηση κειμένων.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στις λαϊκές ποιήτριες αναμνηστικά τα οποία φιλοτέχνησε ο εικαστικός Νικόλας Ροτσίδης. Εκ μέρους του Δήμου Παραλιμνίου, αναμνηστικό απένειμε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του επισήμανε τόσο τον ρόλο που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν οι

γυναίκες, όχι μόνο στην υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τον σημαντικό ρόλο τους στην κοινωνία.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Δήμου Παραλιμνίου και εντασσόταν στο πρόγραμμα του Εαρινού Φεστιβάλ Δήμου Παραλιμνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ