Στην εποχή μας, υπάρχουν οικογένειες που μένουν μαζί σε ένα σπίτι και προέρχονται από διαφορετικές γενιές. Σε πολλές περιπτώσεις, η γιαγιά και ο παππούς συνυπάρχουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Πώς γίνεται εφικτή αυτή η καθημερινότητα σε ένα σπίτι; Η IKEA προτείνει ιδέες και πρακτικές λύσεις που βοηθούν στην εύκολη και ομαλή διαχείριση του νοικοκυριού.

Μπορεί να ακούγεται ακατόρθωτο, αλλά με σωστή διαχείριση του χώρου και καλή οργάνωση, μια οικογένεια τριών γενεών καταφέρνει να μένει σε ένα διαμέρισμα, όπως στην ιστορία αυτού του σπιτιού από την ΙΚΕΑ.

H καρδιά του σπιτιού εννοείται ότι χτυπάει πάντοτε στην τραπεζαρία και στην κουζίνα όπου μαζεύεται όλη η οικογένεια μαζί. Mε τον σωστό συνδυασμό από καρέκλες όλοι έχουν χώρο, για ένα σπιτικό γεύμα ή για κάτι γρήγορο μετά τη δουλειά ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, φτάνει η κουζίνα να μένει τακτοποιημένη για όλους.

Μέσα στη μέρα, όλο και κάποιος θα χρειαστεί μια ήρεμη στιγμή σε μια ζεστή γωνιά για να χαλαρώσει. Ένα μικρό καθιστικό με έναν άνετο καναπέ είναι η ιδανική λύση για έναν ήρεμο κοινόχρηστο χώρο.

Και φυσικά, ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια σε ένα σπίτι είναι το υπνοδωμάτιο. Ο κύριος χώρος ξεκούρασης και το ιδιωτικό «καταφύγιο» κάθε ατόμου στο σπίτι. Ο ερχομός ενός μωρού μπορεί να ανατρέψει αυτή την «ιδιωτικότητα» του υπνοδωματίου, αλλά με τη σωστή οργάνωση, μπορεί να έχει αυτό τον ρόλο ακόμη και με έναν αξιολάτρευτο συγκάτοικο.

Τελευταίο και σημαντικό, το μπάνιο. Ένας κοινόχρηστος χώρος όπου ο καθένας θέλει να έχει το δικό του συρτάρι με όλα όσα χρειάζεται. Μπορεί να πρόκειται για μικρό χώρο αλλά όταν είναι οργανωμένο, δεν χρειάζεται και κάτι άλλο.

Οπότε μην ανησυχείς, γιατί με τη σωστή διαχείριση του χώρου και πρακτικές λύσεις οργάνωσης, όλοι οι καλοί χωράνε ακόμη και σε ένα μικρό σπίτι. Δες περισσότερα στην ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ, εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ