Μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη εργασιών στα λιμενικά έργα της Μαρίνας Παραλιμνίου,  έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και θωράκιση του εξωτερικού μετώπου του προσήνεμου βραχίονα της μαρίνας, καθώς και του υπήνεμου βραχίονα. Ο προσήνεμος βραχίονας έχει μήκος 500 μέτρα και ο υπήνεμος βραχίονας έχει μήκος 100 μέτρα. Εκεί, θα κατασκευαστεί  το κτήριο που θα στεγάσει τις κρατικές υπηρεσίες και τον σταθμό καυσίμων της Μαρίνας Παραλιμνίου.

Η εξωτερική θωράκιση αποτελείται από 3280 προκατασκευασμένα στοιχεία Ακρόποδα (Accropodes Type 1), όγκου 5 κυβικών μέτρων και 6,2 κυβικών μέτρων.

Η PMV MARITIME HOLDINGS LTD, ιδιοκτήτρια του έργου, προχωρεί πλέον, με τη λιμενολεκάνη προστατευμένη, στην υλοποίηση των εσωτερικών προβλητών, με χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης το Καλοκαίρι του 2024.

Το εργοτάξιο εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, χωρίς διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε δωδεκάωρη, ημερήσια βάση.

Η PMV Maritime Holdings Ltd, έχει καταφέρει να προσελκύσει διεθνείς εταιρίες μεγάλου κύρους όπως η εταιρία Armani, το Ferretti Group, καθώς και κάποιες από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες κυπριακές εταιρίες, στο εμπορικό τμήμα της Μαρίνας. Οι εμπορικές μονάδες του έργου έχουν ήδη διατεθεί. Οι οικιστικές μονάδες δύο και τριών υπνοδωματίων της πρώτης φάσης του έργου έχουν εξαντληθεί.

Η Μαρίνα, με 300 θέσεις ελλιμενισμού, έχει μέχρι στιγμής – 15 μήνες πριν την έναρξη εργασιών – δεχθεί πέραν των 500 αιτήσεων μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο paralimnimarina/berth.

Το έργο φιλοδοξεί να ξεπεράσει της προσδοκίες της εξαγγελίας του κράτους για μια Μαρίνα «διεθνών προδιαγραφών και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής» και επιφυλάσσεται για λεπτομερείς μελλοντικές ανακοινώσεις ως προς τις υπηρεσίες και την ποιότητα που θα προσφέρει στους επισκέπτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ