Ένα υπερσύγχρονο πάρκο, το οποίο θα φέρει το όνομα του ιδρυτή της Medochemie, Δρα Ανδρέα Πίττα αποκτά σύντομα η Λεμεσός.

Το πάρκο, το οποίο θα βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Αθανασίου και συνορεύει με το εργοστάσιο της Medochemie και την οικιστική περιοχή Λινόπετρας, θα αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου στην καρδιά της πόλης, με έκταση πέραν των 30.000 τ.μ.

Το οικολογικό αυτό στολίδι αναμένεται να καταστεί σημείο αναφοράς και ξεκούρασης για τους εργαζόμενους στην περιοχή, αλλά και οικολογικός πόλος έλξης για τους δημότες της μείζονος Λεμεσού.

Το κόστος διαμόρφωσης και συντήρησης του πάρκου «Δρ. Ανδρέας Πίττας», το οποίο θα ανέλθει γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η φαρμακοβιομηχανία Medochemie, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Ευθύνης της εταιρείας.

Όπως ανέφερε ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie,  Δρ Χριστάκης Σεργίδης, οι  συνεχιζόμενες κλιματικές αλλαγές αποτελούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία τον 21ο αιώνα.

Αν δεν βάλουμε, είπε, ένα μεγάλο φρένο στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κάτι που επιτυγχάνουν τα δέντρα και τα φυτά κατά την διάρκεια της φωτοσύνθεσης τους, τότε θα συνεχίσουμε να υπονομεύομε τα αποθέματα μας σε τρόφιμα, νερό και την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Ως εκ τούτου, υπέδειξε ο Δρ Σεργίδης, ο πνεύμονας πρασίνου στο «Πάρκο Δρ Ανδρέας Πίττας»  θα αποτελέσει φυσική πηγή «αποθήκευσης» διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας έτσι στη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Δήμο Αγίου Αθανασίου και την Επιτροπή του Συνδέσμου Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ