Μαζί με την κοινωνία και τους ανθρώπους του τόπου!

Ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κήρυξε την επίσημη έναρξη του Παγκύπριου Εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού ο οποίος διεξάγεται και φέτος με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου.  Η σχετική τελετή έγινε στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού τη Δευτέρα, 8 Μαϊου 2023 με ιδιαίτερη υπόμνηση στην  Παγκόσμια  Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο  θεσμοθετημένος από το 1991 Παγκύπριος Έρανος θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαϊου και στόχο έχει την ενίσχυση των κοινωνικών, ανθρωπιστικών προγραμμάτων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε πολυσήμαντα. Ο κύριος  Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις καθοριστικές παρεμβάσεις του Κυπριακού Ερυθρού σε ανθρωπιστικά θέματα που αφορούν στον τόπο μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή λόγω διενέξεων και φυσικών καταστροφών. Κηρύσσοντας την έναρξη του Εράνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, τα στελέχη αλλά και τους εθελοντές για το έργο που επιτελούν και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα είναι δίπλα τους. Ευχαρίστησε  επίσης την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη στήριξη της στον Ερυθρό Σταυρό αλλά και για την διαχρονική, συνολική υπευθυνότητα της απέναντι στην κυπριακή κοινωνία.

Την  καθοριστική συνεισφορά του κυπριακού λαού και των χιλιάδων εθελοντών στην επιτυχία του εράνου και του έργου του Ερυθρού Σταυρού, πρόταξε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρός του, Φωτεινή Παπαδοπούλου, παραθέτοντας τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιούνται τα έσοδα του εράνου προς όφελος των συνανθρώπων μας.

Αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που προκαλούν διενέξεις και συγκρούσεις όπως πρόσφατα στο Σουδάν, με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό να συμμετέχει στο Εθνικό Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ»,  ώστε η ανθρωπιστική παρέμβαση της Κύπρου να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για απομάκρυνση και ασφαλή επιστροφή χιλιάδων αμάχων από την εμπόλεμη χώρα. Η κυρία Παπαδοπούλου αναφέρθηκε επίσης στη συνεισφορά του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού στην αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου από τους σεισμούς στη Συρία και την Τουρκία.  Η κυρία Παπαδοπούλου, αφού ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη διαχρονική στήριξη, ανακοίνωσε και την πρόσφατη παράδοση στο Δήμο Μαραθώνα τεσσάρων παιδικών πάρκων που χρηματοδότησε ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός προς όφελος των πυρόπληκτων περιοχών στο Μάτι.  

«Αυτή η δράση σας, κυρία Παπαδοπούλου, προσθέτει ικανοποίηση και περηφάνια στην Πολιτεία και σε όλους μας,  για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό» είπε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης.

« Προσθέτει όμως και υποχρέωση για να συνεχίσουμε να στεκόμαστε κοντά σας, με δύναμη και ειλικρίνεια» συνέχισε  ο κύριος Αλετράρης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι  οι άνθρωποι της Κύπρου, βάζοντας μπροστά την αγάπη θα ανταποκριθούν αυθόρμητα στον Παγκύπριο Έρανο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

Απευθυνόμενος στον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος Αλετράρης τον βεβαίωσε ότι «στους κοινωνικούς σχεδιασμούς της Πολιτείας μπορείτε να υπολογίζετε σε ειλικρινείς συμμάχους. Δυνατό  εχέγγυο της βεβαίωσης μας αποτελεί η διαχρονική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, της παιδείας, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού, στη βάση πάντα του απόλυτου σεβασμού στους θεσμούς και τις διαδικασίες».

Η επίσημη έναρξη του Παγκύπριου Εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, συνοδεύτηκε με εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και με τη γλυκύτατη φωνή της Κερυνιώτισσας δημιουργού Χρυσάνθης Σχίζα. Εθελόντρια  του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, η Χρυσάνθη έστειλε με τις νότες και τα τραγούδια της τα αισιόδοξα μηνύματα για την ευόδωση του Παγκύπριου Εράνου προς όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων του τόπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ