Ο αθλητισμός είναι για όλους και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μία πολύ ξεχωριστή στιγμή για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαρτίου 2023, ήταν η συμμετοχή ατόμων από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «ΥΠΑΡΧΩ». Συνολικά 35 άτομα από το «ΥΠΑΡΧΩ», από τα οποία τα 15 ήταν άτομα με αναπηρίες/κινητικές δυσκολίες, άτομα με ιδιαιτερότητες, έδωσαν το μήνυμα πως άτομα με αναπηρίες, μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε κάθε έκφανση μιας κοινωνικής δραστηριότητας. 

Ο Μαραθώνιος 5Km πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και την στήριξη του AbleBook και του Amino Animo, οι οποίοι έστειλαν εθελοντές για συνοδούς των ατόμων που έλαβαν μέρος και βοήθησαν σε όλη τη διαδικασία. Κάποιοι από τους αθλητές τερμάτισαν με ποδήλατα, χειρήλατα, τροχοκαθίσματα και οι περισσότεροι στο τέλος τερμάτισαν περπατώντας, με τη βοήθεια των Περιπατητήρων (Π) και των συνοδών και έδωσαν το μήνυμα πως κι αυτοί «ΥΠΑΡΧΟΥΝ»!

Όλη η ομάδα βίωσε μία πραγματική εμπειρία ενσωμάτωσης στην κοινωνία, όπου η αναπηρία τους δεν τους εμπόδισε να λάβουν μέρος, μεταδίδοντας και το μήνυμα ότι μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά και να μην τοποθετούνται στο περιθώριο. 

Επιβάλλεται, όλοι να οικοδομήσουμε μία συμπεριληπτική κοινωνία, γεμάτη ενσυναίσθηση, στην οποία όλοι οι άνθρωποι, ΑμεΑ και μη, θα ζουν ισότιμα και ισόνομα, χωρίς διακρίσεις και εμπόδια. 

Αυτοί είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής! Μας υπενθυμίζουν ότι τα πάντα είναι δυνατά αν το βάλουμε στο μυαλό μας, το πιστέψουμε και δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό. 

Ας δώσουμε, λοιπόν, ένα τεράστιο χειροκρότημα σε αυτά τα απίστευτα άτομα και ας τους δείξουμε την μέγιστη αγάπη και τον σεβασμό που τους αξίζει!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ