Η οργανωτική επιτροπή της Μπιενάλε Λάρνακας ανακοινώνει τον διορισμό της Sana López Abellán ως επιμελήτρια για την τέταρτη έκδοση της Μπιενάλε Λάρνακας που θα γίνει το 2025. Η Μπιενάλε Λάρνακας είναι η μεγαλύτερη διεθνής καλλιτεχνική εκδήλωση που γίνεται στην χώρα μας κάθε δύο χρόνια, με πέραν των 60.000 επισκεπτών. Η Μπιενάλε θα λάβει χώρα στην πόλη και επαρχία Λάρνακας από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου 2025. Το θέμα και το πρόγραμμα της νέας έκδοσης της Μπιενάλε θα ανακοινωθούν αργότερα.

Δήλωση   από την οργανωτική επιτροπή της Μπιενάλε Λάρνακας
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε μαζί μας την Sana στο καινούργιο αυτό ταξίδι για την τέταρτη έκδοση της Μπιενάλε Λάρνακας. Ως ομάδα συνεργαστήκαμε ξανά στο παρελθόν στα πλαίσια δύο προηγούμενων εκδόσεων της Μπιενάλε και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αυτή την φορά θα έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε την συνεργασία μας για μια εκδήλωση που είμαστε σίγουροι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Η εμπειρία της ως καλλιτέχνη, επιμελήτριας και διευθύντριας γκαλερί προσφέρει μια ιδιαίτερη δυναμική για μια επιτυχημένη Μπιενάλε Λάρνακας του 2025!

Δήλωση από την Sana López Abellán

“Φανταστείτε τον ενθουσιασμό του να έχεις την ευκαιρία να μπορείς να ερευνήσεις ένα μικρό κομμάτι της ανθρώπινης δημιουργίας μέσα από το περιεχόμενο μιας Μπιενάλε που τοποθετείτε σε ένα κομβικό σημείο του παγκόσμιου χάρτη. Ανυπομονώ να επιμεληθώ αυτή την εκδήλωση με εικαστικά έργα όλων των ειδών και τεχνοτροπιών που θα συμβάλουν στην εκτίμηση μας για τες άπειρες μορφές που μπορεί[u1] [u2]  να πάρει η καλλιτεχνική έκφραση μέσω της απεριόριστης φαντασίας που υπάρχει μέσα σ’ όλους μας. Έχοντας ακολουθήσει την Μπιενάλε Λάρνακας από την αρχή της δημιουργίας της, είμαι περισσότερο από ενθουσιασμένη που σε αυτή την έκδοση ως μέρος της ομάδας, εύχομαι να εμπνεύσω καλλιτέχνες και επισκέπτες μέσα από όλη την διαδικασία η οποία έχει ήδη αρχίσει!”

Βιογραφικό  Sana López Abellán
Η Sana είναι Ολλανδέζα / Ισπανίδα επιμελήτρια, καλλιτέχνης και ανθρωπολόγος με έδρα την Καταλονία στην Ισπανία. Η δουλειά της επικεντρώνεται  στην υπέρβαση πρακτικών που ταλαντεύονται μεταξύ θεωρίας και πράξης, όπως επίσης και μεταξύ του απτικού και συμβολικού στοιχείου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις από διάφορα πόστα, στην Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Ελβετία, Κύπρο και Ισπανία καθώς και ως συντονίστρια σε διάφορες επιτροπές επιλογών σύγχρονων καλλιτεχνών στις ΗΠΑ. Έχει εκπαιδευτεί στην επιμέλεια στο ΕΙΝΑ, Βαρκελώνη και στο Node Centre for Curatorial Studies στο Βερολίνο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Leiden Ολλανδίας στην Ανθρωπολογία. Παράλληλα με την ενασχόληση της στην τέχνη, διευθύνει το παράρτημα της Alzueta Gallery Ισπανίας, ”Palau de Casavells”, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία της Καταλονίας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ