Η Huawei παρουσίασε μια νέα Λευκή Βίβλο για την Καινοτομία και την Πνευματική Ιδιοκτησία(IP), στο φόρουμ για την Καινοτομία και τις προοπτικές IP για το 2021, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Shenzhen. H βίβλος επικεντρώνεται στην ιστορία της Huawei στον τομέα της Καινοτομίας και της διαχείρισης της Πνευματικής Ιδιοκτησίας πριν από το 2010 και περιλαμβάνει δεδομένα και ορόσημα σημεία που σχετίζονται με τις επενδύσεις της καθώς και την Έρευνα & Ανάπτυξη που ξεκινούν τη δεκαετία του 1990.

Ο Επικεφαλής του Νομικού τμήματος της Huawei κ. Song Liuping δήλωσε στο φόρουμ, «Θέλουμε να δείξουμε την ιστορία μας στην καινοτομία τα τελευταία 30 χρόνια και τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας για σεβασμό, προστασία και συμβολή στην Πνευματική Ιδιοκτησία. Με αυτήν τη Λευκή Βίβλο, θέλουμε το κοινό να κατανοήσει καλύτερα το πώς η Huawei κατάφερε να γίνει αυτό που είναι σήμερα».

Σύμφωνα με τη Βίβλο η Ηuawei αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον κόσμο μέσω συνεχών επενδύσεων στην καινοτομία. Μέχρι το τέλος του 2020, η Huawei κατείχε πάνω από 100.000 ενεργά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερες από 40.000 οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως.

Ο Jason Ding, Επικεφαλής του Τμήματος Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Huawei, δήλωσε, «Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα λειτουργίας της Huawei από την ίδρυσή της. Η Λευκή Βίβλος του 2020 παραθέτει τον αριθμό των αιτήσεων ευρεσιτεχνίας που υπέβαλε η Huawei ή των δραστηριοτήτων Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας, στα τέλη της δεκαετίας του 90’ και στις αρχές της δεκαετίας του 2000». Δήλωσε επίσης, «Οι παγκόσμιες αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Huawei ήταν ισοδύναμες με άλλες ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η επιτυχία της Huawei σήμερα είναι αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης επένδυσής της στην καινοτομία και την Έρευνα & Ανάπτυξη».

Η Huawei υπέβαλε την πρώτη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην Κίνα το 1995 και την πρώτη στις ΗΠΑ το 1999. Το 2008, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας καταχώρησε την Huawei ως νούμερο 1 όσον αφορά τον αριθμό των αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν βάσει της Συνθήκης Συνεργασίας για τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (PCT). Το 2019, η Huawei κατέλαβε τη 2η θέση στην Ευρώπη και τη 10η θέση στις ΗΠΑ όσον αφορά τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χορηγήθηκαν. Η Huawei είναι επίσης ο μεγαλύτερος κάτοχος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Κίνα.

Ο κ. Ding σημείωσε ότι η Huawei εκτιμά ότι θα λάβει περίπου 1,2 έως 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε έσοδα από την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ της χρονικής περιόδου 2019 – 2021. Επίσης, ανακοίνωσε ότι για κάθε smartphone πολλαπλών λειτουργιών 5G, η Huawei θα παρέχει ένα λογικό ποσοστό δικαιωμάτων στην τιμή πώλησης της συσκευής και ανώτατο όριο δικαιωμάτων 2,5 δολάρια ΗΠΑ ανά συσκευή.

«Η Huawei υπήρξε ο μεγαλύτερος τεχνικός συντελεστής στα πρότυπα 5G και ακολουθεί δίκαιες, λογικές και αμερόληπτες (FRAND) αρχές όσον αφορά την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας», πρόσθεσε ο Ding και συμπλήρωσε «ελπίζουμε ότι το ποσοστό δικαιωμάτων που ανακοινώσαμε σήμερα θα αυξήσει την υιοθέτηση 5G δίνοντας στις εταιρείες που υιοθετούν το 5G μια πιο διαφανή δομή κόστους που θα συμβάλλει θετικά στις επενδυτικές τους αποφάσεις.

Ο Francis Gurry, πρώην Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), μίλησε επίσης στην εκδήλωση λέγοντας: «Απελευθερώνοντας τη δομή των αδειών για  βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας 5G (SEP), η Huawei προωθεί την ευρεία υιοθέτηση και χρήση προτύπων, σχεδιασμένων για να διασφαλίσουν τη διαλειτουργικότητα, την αξιοπιστία και τον διαφανή ανταγωνισμό, παρέχοντας ταυτόχρονα μια δίκαιη απόδοση για επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης».

Ο Song δήλωσε ότι η Huawei θα ανακοινώνει τακτικά περαιτέρω καινοτομίες και δραστηριότητες IP, έτσι ώστε το κοινό να κατανοήσει καλύτερα τις πρακτικές καινοτομίας της Huawei. Αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της εταιρείας να γίνει πιο ανοιχτή και διαφανής προς το κοινό.

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα. Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.

Παγκοσμίως, οι 194.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και ICT υπηρεσίες της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.

Με παρουσία στην Κύπρο από το 2005, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT).  Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνολογίες αιχμής με σημαντικά οφέλη για τις Κυπριακές οικογένειες και τις επιχειρήσεις της χώρας.

Απώτερος σκοπός της Huawei Κύπρου είναι να συμβάλει ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας έτσι ώστε κάθε άτομο, σπίτι και επιχείρηση να έχει πρόσβαση σε έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ