Η σαμπάνια Armand De Brignac, γνωστή στο κοινό και ως ‘Ace of Spades’, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα εξουσίας, δύναμης και τύχης παγκοσμίως. Από το 2021, η Armand De Brignac ανήκει στον όμιλο Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), καθώς και στον διάσημο ράπερ Jay-Z, o οποίος θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες παγκοσμίως.

Η ιστορία της Armand de Brignac ξεκινά από το 1625, όπου η οικογένεια Cattier παράγει την σαμπάνια στο terroir Montage de Reims στην Καμπανία της Γαλλίας. Παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, χρησιμοποιώντας μόνο τον πρώτο και πιο εκλεκτό χυμό τους (tête de cuvée). Αποτελείται από τη σύνθεση τριών σοδειών (Τrio Vintages) που συλλέγονται από τα πιο γνωστά και ποιοτικά αμπελοτόπια της περιοχής της Καμπανίας, χαρίζοντάς της έτσι πλούσια αρώματα και πολυπλοκότητα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φιάλες της σαμπάνιας φημίζονται για τις μεταλλικές ετικέτες κασσίτερου και είναι χειροποίητες, με αποτέλεσμα κανένα μπουκάλι να μην είναι ακριβώς το ίδιο με άλλο.

Ο Philippe Schaus, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Moët Hennessy, δήλωσε πως «εδώ και χρόνια παρακολουθούμε τη φανταστική επιτυχία της Armand de Brignac και θαυμάζουμε την ικανότητά της να αμφισβητεί ορισμένους από τους κανόνες της κατηγορίας σαμπάνιας».

Η εκτόξευση της Armand de Brignac την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας της, ήταν τέτοια που μέσα σε τρία χρόνια έγινε το απόλυτο συνώνυμο του glamour για Ρώσους εμιγκρέδες, ράπερ και σεΐχηδες. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να υπηρετεί ως εορταστική επιλογή τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και τα μπουκάλια της ‘σαρώνουν’ κοσμοπολίτικες πόλεις όπως το Μονακό, το Σεν Τροπέ, την Ίμπιζα και την Μύκονο με ισχυρή παρουσία σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Η Armand De Brignac λανσάρεται αρχικά με δυο κωδικούς: Armand De Brignac Brut Gold και Armand De Brignac Brut Rosé.

Την σαμπάνια Armand de Brignac αντιπροσωπεύει και διανέμει στην Κύπρο ο Όμιλος Εταιριών Φώτος Φωτιάδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ