17-23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024                                                                       

Μέσα από 7 δράσεις, μια ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ που πραγματεύεται τα ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ, ένα PODCAST που πραγματεύεται τον όρο ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ και πέντε ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, παραστατικών τεχνών θεάτρου, εικαστικής τέχνης, δημιουργικής γραφής και δραματοποίησης κειμένων, που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, στοχεύουμε στην ισότητα των δυο φίλων και σε ένα καλύτερο αύριο, που σέβεται και αγαπά την γυναίκα που δεν χρειάζεται να παλεύει πια για τα αυτονόητα!

1. ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 19.00 -21.00 για ενήλικες. Βιωματικό εργαστήρι με δραματοποίηση κείμενων με θέμα: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ. 

Μέσα από τη δραματοποίηση κειμένων που πραγματεύονται το μεγαλείο της γυναικείας φύσης, η Νικολέττα Χριστοφόρου και η Μαρία Χριστοφόρου καθοδηγούν τους συμμετέχοντες σε ένα βιωματικό δημιουργικό  ταξίδι.

2. ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 17.00-18.00 για ενήλικες. Θεατρικό βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες με θέμα: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑΣ. 

Μέσα από τεχνικές του θεατρικού παιγνιδιού και του physical theatre ο Αντρέι Κρουπά  προσκαλεί τους συμμετέχοντες να αποδεχτούν την ευαλωτότητα τους και να ενεργοποιήσουν την ενσυναίσθηση τους.

3. ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 18.00-20.00 για ενήλικες Βιωματικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες με θέμα:

Η ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. Μέσα από τεχνικές δημιουργικής γραφής, την ευρηματική πλοκή, τον από-μηχανής θεό και την κάθαρση, η Νικολέττα καθοδηγεί τους συμμετέχοντες να βρουν τρόπους να εκφράσουν μέσα από την ιστορία τους και τον γραπτό λόγο την ευαλωτότητα τους και να βρουν την δύναμη τους.

4. ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 19.00. Θεατρική παράσταση με θέμα:  ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ 2024!

Η Νικολέττα Χριστοφόρου και η Έλενα Κουσιαππή Ανδρουλιδάκη υποδύονται  κοπέλες της διπλανής πόρτας με τα καθημερινά τους προβλήματα τις αγωνίες και τα ανακυκλωμένα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν. Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα από την υπέροχη αμεσότητα των ηθοποιών και το Improvisation theater. H παράσταση ξορκίζει κάθε τι αρνητικό και μέσα από το χιούμορ περνά μηνύματα αισιοδοξίας που μόνο η μεταμορφωτική δύναμη του θεάτρου μπορεί να κάνει. Τα θεατρικά κείμενα βασίζονται στην τεχνική του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού και αυτό κάνει την  παράσταση  να είναι μοναδική και πρωτότυπη.

5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 16.30-17.30 για παιδιά, 17.30-18.30 για ενήλικες. Εικαστικό εργαστήρι με θέμα ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΑΝΓΚΡΑΜ για μικρούς και μεγάλους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να απεικονίσουν γυναικείες φιγούρες με τα μοναδικά γεωμετρικά σχήματα Τάνγκραμ τα οποία συνδέονται άμεσα με τα μαθηματικά και την τέχνη και λειτουργούν σαν μέθοδος που αναπτύσσει την ενσυναίσθηση και την δημιουργία.

6. ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 10.00-12.00για έφηβους, 12.00-13.00 για ενήλικες

Βιωματικό εργαστήρι με θέμα την ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ. Μέσα από το θεατρικό παιγνίδι, την μίμηση, τον ήχο την μουσική,  το physical theatre, το improvisation και τη μέθοδο Μποάλ, ο Αντρέι Κρουπά και η Νικολέττα Χριστοφόρου καλλιεργούν στους συμμετέχοντες την ισότητα των φίλων. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κερνάμε καφέ και κρασί από (HUG A MUG και MAKKAS FINE WINES)

7. ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 18.00

Podcast με θέμα ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΟΡΟΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ;  YouTube στο κανάλι «κουβέντα με τη Νικολέττα», https://www.youtube.com/@lwppodcast9846 Με φιλοξενούμενη την Δημοσιογράφο, Εγκληματολόγο Χάρις Βωβού.

-Επικοινωνία: [email protected] Απαραίτητη προκράτηση θέσεων, είσοδος ελεύθερη, τηλ. Επικοινωνίας: 99-358663.

-The Little Worry People, Art & Drama Studio, Κέντρο Διαδραστικού Θεάτρου & Well Being Centre. Ορφέως 2, 2413 Έγκωμη – Μακεδονίτισσα, Λευκωσία.

ΧΟΡΗΓΟΣ

Εθνικός Μηχανισμός
για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ