Το Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο Λευκωσίας (EFCN) γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια επιτυχημένης εκπαιδευτικής προσφοράς μαζί με την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας παραρτήματος στη Λεμεσό. Το EFCN ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 10π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τη λειτουργία του, από το νηπιαγωγείο μέχρι την αποφοίτηση καθώς και για τις σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλλία.

Το EFCN είναι ένα μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό σχολείο που ιδρύθηκε το 2012 από τη Γαλλική και την Κυπριακή κυβέρνηση βάσει της διμερούς συμφωνίας της Γαλλίας και της Κύπρου του 1969.

Στόχος του Γαλλοκυπριακού σχολείου  που φιλοξενεί φέτος περίπου 450 μαθητές  είναι να παρέχει εκπαίδευση βασισμένη σε αξίες όπως η ισότητα, ο ανθρωπισμός και η πολιτιστική πολυμορφία. Ενθαρρύνει την κριτική σκέψη, την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη συνύπαρξη.

Το Γαλλοκυπριακό σχολείο είναι μέρος του Διεθνούς δικτύου γαλλικών σχολείων AEFE (Agence pour l’enseignement francais a l’etranger) που είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό δίκτυο στον κόσμο με 535 Σχολεία σε 139 χώρες.

Το EFCN ακολουθεί το γαλλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο προσφέρει στους μαθητές μας τα θεμέλια για μια αληθινή ευρωπαϊκή κουλτούρα και ταυτότητα και επιτρέπει στους αποφοίτους μας να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Η κύρια γλώσσα διδασκαλίας είναι τα γαλλικά και οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ γαλλικών ή δίγλωσσων ακαδημαϊκών προγραμμάτων. Στο δίγλωσσο πρόγραμμα οι μαθητές διδάσκονται τόσο στα Γαλλικά όσο και στα Ελληνικά. Οι μαθητές μας προετοιμάζονται για το Γαλλικό   Baccalauréat που επιτρέπει δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Πανεπιστήμια της Γαλλίας καθώς και σε  όλα τα  Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης διεθνώς. Επιπλέον, όλοι οι μαθητές μας διδάσκονται Αγγλικά και από την ηλικία των 12 ετών έχουν τη δυνατότητα να μάθουν είτε γερμανικά είτε ισπανικά. Ένας κύριος εκπαιδευτικός στόχος των σχολείων AEFE είναι όπως οι  απόφοιτοι  τους χειρίζονται  τουλάχιστον 4 γλώσσες.

Κατά το Open Day , θα γίνουν παρουσιάσεις από εκπαιδευτικούς, ξεναγήσεις στους χώρους, πληροφορίες για τις εξωσχολικές δραστηριότητες που προσφέρει το σχολείο και συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος στη Λεμεσό για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Εκπρόσωποι από το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Campus France θα είναι παρόντες για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλλία, και όλο το προσωπικό μας θα χαρεί να σας συναντήσει, να σας εξηγήσει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος εδώ στο EFCN και να απαντήσει οι ερωτήσεις σας.

Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο, θα υπάρχει ειδική τιμή (έκπτωση €250 ευρώ) για τις εγγραφές νέων φοιτητών που θα πραγματοποιηθούν το Open Day!

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

OPEN DAY στο Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο
9 Φεβρουαρίου 2019, 10.00 – 14.00
Κωνσταντίνου Καβάφη 20, Αγλαντζιά 2121 Λευκωσίατηλ. 22665318

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ