Μία νέα διάκριση απέσπασε η ΙΚΕΑ Κύπρου, αυτή τη φορά  στον τομέα της  Εστίασης. Το Εστιατόριο IKEA διακρίθηκε στα φετινά Βραβεία Life FOODprint που διοργάνωσε η ΟΕΒ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  Life FOODprint για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Η IKEA έθεσε ως στόχο τη μείωση τα σπατάλης τροφίμων κατά 50% μέχρι το τέλος του 2022 αλλά και  τη βέλτιστη αξιοποίηση των πρώτων υλών της ώστε να βελτιώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η  διάκριση αυτή έρχεται ως συνέχεια των προσπαθειών και δράσεων της ΙΚΕΑ για τη βιωσιμότητα και τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου στο περιβάλλον. Στο Εστιατόριο IKEA εφαρμόζεται το πρόγραμμα Waste Watcher για τη μείωση και καταγραφή της σπατάλης τροφίμων. Με το πρόγραμμα αυτό γίνεται μέτρηση και καταγραφή του 100% των αποβλήτων τροφίμων. Το Waste Watcher χρησιμοποιεί ψηφιακή τεχνολογία για την αναγνώριση, την καταγραφή, τη δημιουργία αναφορών και την ανάλυση των απορριμμάτων τροφίμων που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού.

Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΟΕΒ, κ. Αντώνη Αντωνίου, ο Ηλίας Μουστάκας, Διευθυντής F&B IKEA Κύπρου, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκριση αυτή, η οποία αντανακλά τις προσπάθειες της IKEA για ένα θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Με το πρόγραμμα Waste Watcher, ενδυναμώνουμε τις προσπάθειες για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος εφαρμόζοντας καλές πρακτικές που θα συνεχίσουν την μείωση της σπατάλης τροφίμων. Στόχος μας, είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας για το καλό του πλανήτη!”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ