Πλούσιο σε δράση ήταν το αγωνιστικό πρόγραμμα και την 2η μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καράτε – Youth League που διεξήχθη στη Λεμεσό και το οποίο σηματοδότησε την «επανεκκίνηση» του αθλήματος στις μεγάλες διοργανώσεις με απόλυτη επιτυχία. Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, η οποία διεξάχθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο και με την παρουσία κορυφαίων νέων αθλητών, έγιναν σπουδαίες μάχες για τα μετάλλια με την Κύπρια Ειρήνη Κοντού να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά από τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε πολύ καλές αθλήτριες από Χιλή, Σαν Μαρίνο και Ρουμανία, χάνοντας το χρυσό κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες από τη Ρωσίδα αθλήτρια.

Η νεαρή «καρατέκα» σε δηλώσεις της ανέφερε ότι είναι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα που πέτυχε, σε μια τόσο ψηλού επιπέδου διοργάνωση και εν μέσω εξεταστικής περιόδου καθώς είναι τελειόφοιτη. Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ειρήνης, Νικόλας Βατυλιώτης, δήλωσε συγκινημένος από την επιτυχία της αθλήτριάς του καθώς όπως είπε, οι κόποι πολλών χρόνων απέδωσαν καρπούς. «Να ξέρετε ότι αυτό το αργυρό μετάλλιο της Ειρήνης δεν είναι καθόλου τυχαίο» είπε ο 31χρονος «κόουτς» ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον πατέρα του, αλλά και την Παγκύπρια Ομοσπονδία Καράτε που «χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε στην Κύπρο τόσο μεγάλες διοργανώσεις γιανα αγωνιστούν οι αθλητές μας σε τόσο μεγάλα τουρνουά.

Οι κόποι και οι θυσίες της Ειρήνης όμως απέδωσαν καρπούς αφού με τις επιδόσεις της κατάφερε να βρεθεί στην 9η θέση στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF Ranking System) στην προηγούμενη κατηγορία της (Cadets Individual Kumite -47kg) πράγμα πολύ δύσκολο για τα κυπριακά δεδομένα και ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Καράτε αλλά και ως ατομική αθλήτρια, να λάβει μέρος σε αρκετά πρωταθλήματα στην Κύπρο και στο Εξωτερικό με αρκετές διακρίσεις. Να αναφέρω μόνο τα πρόσφατα και πιο σημαντικά, την κατάκτηση της 7ης θέσης στο επίσημο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε το οποίο έγινε στο Aalborg της Δανίας, την 5η θέση στο WKF Κ1 Youth League στην Κροατία και την 1η θέση στους αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Σαν Μαρίνο. Έχει επίσης βραβευθεί για τις επιδόσεις της από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην τελετή «Αρίστων Αθλητών 2019» καθώς και την ανάδειξή της ως «Η Καλύτερη Νεανίδα Αθλήτρια για το έτος 2019» στο άθλημα του καράτε από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή» Η Ειρήνη σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο έχει δίπλα της ανθρώπους και οργανισμούς που την στηρίζουν σημαντικά και τους οποίους ευχαρίστησε, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή τους στις επιτυχίες της. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τους προπονητές της κ.κ Νικόλα και Μάριο Βατυλιώτη, τους γονείς της, οι οποίοι επωμίζονται ένα τεράστιο κόστος έτσι ώστε η Ειρήνη να λαμβάνει μέρος σε πολλά Πρωταθλήματα στο εξωτερικό καθώς επίσης τον γυμναστή / διατροφολόγο /φυσιοθεραπευτή της κ.κ Χάρης Φαλά , Φλώρα Γιωργαλλά & Ανδρέα Αβρααμόπουλο.

Ευχαριστίες επίσης εξέφρασε προς τον ΚΟΑ για την ένταξή στο πρόγραμμα στήριξης νεαρών πρωταθλητών, καθώς επίσης και στο σχολείο της Pascal για τις διευκολύνσεις και στήριξη που της παρείχε κατά την σχολική περίοδο καθ’ όλη τη σχολική της φοίτηση. Τέλος ευχαρίστησε την Παγκύπρια Ομοσπονδία Καράτε αλλά και τον Πρόεδρο Ανδρέα Βασιλείου προσωπικά, ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε ξανά τα ηνία της Ομοσπονδίας εργάζεται ασταμάτητα σε συνεργασία με το Δ.Σ για την πρόοδο και στήριξη όλων ανεξαρτήτως των αθλητών / καρατέκα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ