Η φράση «έλα να κάτσουμε έξω» έχει άλλη γλύκα το καλοκαίρι. Είναι έτοιμος όμως o δικός σου χώρος για καλοκαίρι; Mετά από μια περίοδο αποχής από τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, χρειάζεσαι σίγουρα αναδιοργάνωση και έξυπνες λειτουργικές ιδέες για να περνάει τέλεια όλη η παρέα στη βεράντα ή την αυλή σου.

Από πού θα αρχίσεις; Δεν είναι δύσκολο, θα αρχίσεις με μια βόλτα στην ΙΚΕΑ, όπου θα βρεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που χρειάζεσαι. Και μην ξεχνάς ότι επειδή τα έπιπλα αυτά θα είναι αρκετές ώρες στον ήλιο αλλά και σε άλλες καιρικές συνθήκες, χρειάζεται να είναι από ανθεκτικά υλικά. Όταν θα βρεις τα έπιπλα, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς και τα αξεσουάρ που θα ομορφύνουν τον χώρο σου. Θα χρειαστείς σίγουρα διακοσμητικό φωτισμό έτσι δεν είναι; Αλλά και μαξιλαράκια και ριχτάρια που μπορείς να προσθέσεις για χρώμα και φωτεινότητα, που θα δώσουν το στιλ που θες.

Στην ΙΚΕΑ θα βρεις αυτά που ταιριάζουν για την ανανέωση του δικού σου χώρου. Είτε αν πρόκειται να ετοιμάσεις μια ήσυχη γωνιά για να απολαμβάνεις το βιβλίο σου, είτε έναν χώρο όπου θα φιλοξενούνται τα πάρτι του καλοκαιριού, θα χρειαστείς ένα σετ τραπέζι με καρέκλες εξωτερικού χώρου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και θα προσφέρει άνεση. Εννοείται ότι στην ΙΚΕΑ θα βρεις προτάσεις για μικρούς αλλά και μεγάλους χώρους. Καναπέδες εξωτερικού χώρου, καρέκλες, σκαμπό και παγκάκια, φτιάχνουν πάντα μια υπέροχη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και προσαρμόζονται στις δικές σου ανάγκες.

Τι άλλο χρειάζεται μια βεράντα ή αυλή για να ολοκληρωθεί; Πράσινο, φυσικά! Φτιάξε μικρούς χώρους πρασίνου με ευφάνταστους τρόπους και με όμορφα αναρριχώμενα φυτά με τη βοήθεια ανθοστήλων και ζαρντινιέρων και δημιούργησε σιγά-σιγά την προσωπική σου όαση πρασίνου! Όσο για τα εργαλεία κηπουρικής σου αλλά και τα ποτιστήρια σου, θα τα οργανώσεις σε μία ραφιέρα εξωτερικού χώρου για να διατηρείς τον χώρο σου πάντα φροντισμένο και συγυρισμένο. Και πού ξέρεις, ίσως αρχίσεις να ασχολείσαι εντατικά και με την κηπουρική!

Για περισσότερο χώρο στην αυλή ή τη βεράντα σου, κι επειδή σίγουρα θα περάσεις αρκετό χρόνο έξω και θα φιλοξενήσεις πολλές δραστηριότητες που θα χρειάζονται χώρο στη στιγμή, προτίμησε στοιβαζόμενες καρέκλες. Θα μπορείς να τις αποθηκεύσεις εύκολα και όταν έρθει η στιγμή για να αποχωριστείς τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!

Περισσότερες ιδέες, και για να δεις πώς να εκμεταλλευτείς και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού με έξυπνους και λειτουργικούς τρόπους ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.ikea.com.cy/ideas/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ