Ο Bruce Oldfield έγραψε πρόσφατα ιστορία σχεδιάζοντας το φόρεμα στέψης της βασίλισσας Καμίλα, κάτι που ο ίδιος έχει περιγράψει ως την πιο σημαντική στιγμή της ζωής του.

Ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας αποκάλυψε μάλιστα ότι χρειάστηκαν «έξι χρόνια από τη ζωή του» για να δημιουργήσει το αριστούργημα. Η Καμίλα φαινόταν αναμφισβήτητα βασίλισσα με το φόρεμα και την κατακόκκινη βελούδινη ρόμπα της για την τελετή στέψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου.

«Ο κόσμος το ονόμασε ως ανώτατο όριο της καριέρας μου, αλλά η καριέρα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ήταν μεγάλη τιμή», ανέφερε ο ίδιος. Σχετικά με το πώς του ζητήθηκε να δημιουργήσει το φόρεμα, ο Μπρους αποκάλυψε: «Ζητήθηκε με έναν πολύ χαλαρό τρόπο. Η ίδια η Καμίλα μου είπε, “Mπορείς να μου φτιάξεις το φόρεμα στέψης;” Και απάντησα, “Ω, ναι, κυρία μου”».

Το όμορφο φόρεμα είχε την χαρακτηριστική επένδυση του Bruce για να κολακεύει τη σιλουέτα. Η ποιότητά του ήταν από το μετάξι με τη θαμπή λάμψη «Peau de Soie». Πάνω του δέσποζαν περίπλοκα κεντήματα από λουλούδια, που αντιπροσώπευαν την αγάπη του βασιλιά και της βασίλισσας για τη φύση και τη βρετανική ύπαιθρο.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ