Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά το Vans Shop Riot Greece, το μεγαλύτερο street skate eνent που φιλοξενεί η Αθήνα και πλέον περιμένει κάθε φθινόπωρο η skate σκηνή και οι πρωταγωνιστές της.

Γιορτάζοντας τα 11 χρόνια του ευρωπαϊκού θεσμού Vans Shop Riot Series, η φετινή στάση στην Αθήνα ήταν πολύ εντυπωσιακή, με τους local skaters στα καλύτερά τους, μοναδικές επιδόσεις και σκληρά battles μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο αγωνιστικό χώρο. 11 skate shops από την Ελλάδα και την Κύπρο, με ομάδες των 3 riders, διεκδίκησαν την πολυπόθητη θέση στον μεγάλο πανευρωπαϊκό τελικό στο Άμστερνταμ, δίπλα στα καλύτερα skate shops της Ευρώπης.

Όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, μεγάλος νικητής και φέτος αναδείχθηκε το Slut Boardshop, κατακτώντας την 1η θέση, το χρυσό εισιτήριο για το Άμστερνταμ, καθώς και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 1.500€, μαζί με ένα special after riot treatment από το Barber Rules. Το Ministry of Concrete, με μία επίσης εξαιρετική εμφάνιση και πολύ κοντά στη βαθμολογία της πρώτης θέσης, κατέκτησε τελικά τη 2η θέση και το ποσό των 1.000€, ενώ το ColorSkates κατέκτησε την 3η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 750, με μία δυναμικότατη παρουσία όπως κάθε χρόνο.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, το Vans Shop Riot Greece φιλοξένησε και ένα special Girls Skate Session, όπου τα κορίτσια με τρομερό πάθος και πείσμα, πήραν τις σανίδες τους και κυριάρχησαν το χώρο, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

 

Στο event συμμετείχαν και φέτος σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας street & skate κουλτούρας, όπως το Barber Rules και το Darkside Tattoo Society, με δώρα για τους νικητές και activations για τον κόσμο στο Maroussi Skatepark, ενώ στο booth του Free Movement Skateboarding, o κόσμος και οι riders μπορούσαν να ενημερωθούν για τις δράσεις και την υποστήριξη του οργανισμού που προωθεί τη διάδοση και την εκμάθηση του skateboarding ως ‘εργαλείου’ ένταξης και ενδυνάμωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και προσφύγων νεαρής ηλικίας.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ