Η ενδυνάμωση των γυναικών ακόμη και μέσω του πειραματισμού, εισάγοντας νέες σιλουέτες και φέρνοντας την επανάσταση στην μόδα, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του γαλλικού οίκου Saint Laurent. Αρκεί να σκεφτεί κανείς “Le Smoking κοστούμι” και το Modrian Shift. Ο Anthony Vaccarello λοιπόν, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του οίκου παραμένει πιστός στους κώδικους που δημιούργησε ο ιδρυτής, Yves Saint Laurent για τον οίκο.

Την περασμένη σεζόν ο Vaccarello όρισε το power dressing με τον δικό του τρόπο, παρουσιάζοντας μια σειρά από κοστούμια εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ’80 προσθέτοντας ωστόσο τη δική του μοντέρνα πινελιά. Για την νέα συλλογή Saint Laurent Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου εστίασε λιγότερο στην δομή των ρούχων και έδωσε έμφαση στην απλότητα. Το θέμα του δυναμισμού αντικατοπτριζόταν από το σκηνικό του ντεφιλέ, με τις καλειδοσκοπικές επιφάνειες και τον επιβλητικό Πύργο του Άιφελ.

Χαλαρές σιλουέτες και ρούχα εμπνευσμένα από την ανδρική γκαρνταρόμπα από σακάκια και ζώνες. Στόχος του Anthony Vaccarello ήταν η συγχώνευση αρρενωπότητας και της θηλυκότητας προσφέροντας στη σύγχρονη γυναίκα πρακτικά κομμάτια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ