Πρώιμα Χρόνια και Καταγωγή

Ο Roberto Cavalli, γεννήθηκε στην Φλωρεντία της Ιταλίας στις 15 Νοεμβρίου 1940, σε μια καλλιτεχνική οικογένεια. Ο παππούς του, ένας διάσημος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος, και η μητέρα του, μοδίστρα, έδωσαν στον Roberto το καλλιτεχνικό DNA. Ο Cavalli είχε αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια λαμπρή καριέρα που δημιούργησε μια αμύθητη περιουσία

Η απόφαση του να μην ακολουθήσει τη ζωγραφική, αλλά να εφαρμόσει καλλιτεχνικές τεχνικές σε υφάσματα, σηματοδότησε την αρχή μιας επαναστατικής πορείας στο χώρο της μόδας. Η δημιουργία καινοτόμων τεχνικών εκτύπωσης σε δέρμα έδωσε νέα πνοή στην υφαντουργία και την ενδυματολογία. Ο ίδιος άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Saint-Tropez το 1972, αναδεικνύοντας το ψαροχώρι σε hot spot για την ελίτ της μόδας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, εφηύρε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια διαδικασία εκτύπωσης σε δέρμα και άρχισε να δημιουργεί patchworks από διαφορετικά υλικά.

Έκανε το ντεμπούτο του με αυτές τις τεχνικές στο Παρίσι, λαμβάνοντας αμέσως παραγγελίες από εταιρείες όπως η Hermès και ο Pierre Cardin.

Το 1994, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο, ο Καβάλι παρουσίασε τα τζιν που έχουν υποστεί άμμοβολή, τα οποία έγιναν ένα εμβληματικό trend. Επίσης, λάνσαρε πολλές γραμμές ρούχων, όπως το Class Cavalli και το Just Cavalli, επεκτείνοντας την επιρροή του παγκοσμίως. Τα σχέδιά του πωλούνταν σε πάνω από 30 χώρες μέχρι το τέλος του 2001.

Κατάφερε λοιπόν να δημιουργήσει μια περιουσία της οποία η καθαρή αξία εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια δολάρια κατά τη στιγμή του θανάτου του σε ηλικία 83 ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ