Η Βασίλισσα Ελισάβετ σπάνια εμφανιζόταν την αγαπημένη της τσάντα Launer London στο χέρι της. Ακόμα και στην τελευταία της φωτογραφία – δίπλα σε ένα τζάκι ντυμένη με κιλτ, ζακέτα, μπλούζα η γυαλιστερή τσάντα της Launer είναι τοποθετημένη τακτοποιημένα πάνω στο χέρι της.

Το brand ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1940, βασισμένο στη φιλοσοφία να κατασκευάζει luxury fashion items, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα δέρματα παρά τους περιορισμούς που επέβαλε ο πόλεμος. Έτσι, χάρη στο ιδιαίτερα μίνιμαλ design της και την καλή ποιότητα κατασεκύης της, δεν άργησε να κερδίσει τις «κυρίες της εποχής» αλλά και την βασιλική οικογένεια.

Λέγεται μάλιστα, πως στα μέσα της του 50΄ η μήτέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, αγόρασε την πρώτη της “Launer” τσάντα. Η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ, ωστόσο έγινε οπαδός του fashion brand από το 1981 και έγινε η μακροβιότερη πελάτισσα του “Launer”.

Αν και οι φήμες την ήθελαν να είχε στην κατόχη της, πάνω από 200 τσάντες Launer, στην πραγματικότητα η γκαρνταρόμπα περιλάμβανε μόλις 11, αφού η Βασίλισσα επαναχρησιμοποιούσε τις αγαπημένες της τσάντες. Μάλιστα, το 2018 όταν εμφανίστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, η Βασίλισσα κρατούσε μια Launer από τη δεκαετία του 80.

Η ίδια η βασίλισσα δεν δίστασε να τίμησε το fashion brand, με την παρουσία της στο εργοστάσια του, το 1991, όπου παρακολούθησε την διαδικασία κατασκευής τους. Κάθε τσάντα είναι χειροποίητη και χρειάζεται περιπού οκτώ ώρες για να φτιαχτεί, κάτι που δικαιολογεί και το κόστος της, το οποίο αγγίζει περίπου 2.090 λίρες.

Χάρη στη βασίλισσα, το fashion brand είδε τις μετόχες του να ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο της μόδας με αποκορύφωμα το 2011. Για για το γάμο του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, η Βασίλισσα επέλεξε μια μπεζ τσάντα Launer για να ολοκληρώσει το yellow-look της και το αποτέλεσμα ήταν να πέσει το website του brand από τη μεγάλη επισκεψημότητα και οι πωλήσεις να εκτοξευθούν στα ύψη.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Βασίλισσα παρήγγειλε custom-made τσάντες από το brand τα όποια φτιάχτηκαν αποκλειστικά για εκείνη και δεν έγιναν ποτέ διαθέσιμα στην αγορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ