Η California έγινε και επίσημα η πρώτη Πολιτεία στις Η.Π.Α. που απαγόρευσε την πώληση και κατασκευή αληθινής γούνας.

Το 2019 η πολιτεία είχε ψηφίσει τον νόμο που απαγόρευε την πώληση, την προσφορά για πώληση, την παρουσίαση για πώληση ή την διανομή για χρηματικό ή μη χρηματικό αντίτιμο προϊόντων γούνας.

Η νομοθεσία ωστόσο δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή, μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Ο νέος νόμος ο οποίος είναι πλέον σε ισχύει μόνο σε νέα προϊόντα γούνας, δηλαδή χρησιμοποιημένες γούνες από μη κερδοσκοπικά thrift shops και second hand καταστήματα μπορούν να πωλούνται κανονικά. Επίσης δεν επηρεάζει προϊόντα που χρησιμοποιούν δέρμα ή μαλλί από πρόβατο.

«Είμαστε ευγνώμονες στην California που πήρε θέση εναντίον αυτής της σκληρής βιομηχανίας επιβάλλοντας την απαγόρευση στην παραγωγή και στην πώληση γούνινων προϊόντων. Το γεγονός ότι 100 εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται σε εργοστάσια γούνας για να γίνουν τίποτε άλλο παρά παλτό, καπέλα και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι εξαιρετικά παλιό, ειδικά όταν υπάρχουν πιο ανθρώπινες και περιβαλλοντικές βιώσιμες πρακτικές.» λέει ο Jenny Berg, ο διευθυντής της California στο Humane Society των Η.Π.Α.

Η μόδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα προς την βιωσιμότητα, με αρκετά brands να υιοθετούν fur-free πολιτική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ