Η Birkin bag του οίκου Hermes είναι περιζήτητη από την διεθνή ελίτ και αποτελεί ένα από τα πιο επιθυμητά αντικείμενα μόδας. Ο οίκος Hermes εφαρμόζει μια συγκεκριμένη τακτική πώλησης για την Birkin bag, προβάλλοντας την αποκλειστικά σε ιδιωτικούς χώρους και παρέχοντας την μόνο σε επιλεγμένους πελάτες.

Εξαιτίας μάλιστα της πολιτικής του, ο γνωστός οίκος δέχθηκε αγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας άνδρας και μια γυναίκα κατέθεσαν ότι η εταιρεία τους εμπόδισε να αγοράσουν μια Birkin bag, παραπέμποντας τους, προηγουμένως να αγοράσουν ακριβά προϊόντα Hermes. Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι πελάτες τους υποχρεώθηκαν να δαπανήσουν μεγάλα ποσά σε άλλα προϊόντα του οίκου προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιθυμητή τσάντα.

Η αγωγή αυτή έχει προκαλέσει αντίδρασεις στον κόσμο της μόδας, καθώς θίγει ζητήματα μάρκετινγκ και ανισότητας πρόσβασης σε προϊόντα πολυτέλειας. Η Hermes δεν έχει αντιδράσει επίσημα στην αγωγή αυτήν, αλλά η υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με την πολιτική πώλησης των πιο πολυπόθητων προϊόντων του οίκου Hermes.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ