Το 1899, ένας νεαρός με το όνομα Guccio Gucci εργαζόταν ως θυρωρός στο ξενοδοχείο Savoy στο Λονδίνο. Πρατηρούσε επιμελώς τους πελάτες της ανώτερης τάξης του ξενοδοχείου και τις αριστοκρατικές τους προτιμήσεις. Μελέτησε όλες τις λεπτομέρειες επάνω τους και επέστρεψε στη Φλωρεντία για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση δερμάτινων ειδών αξεσουάρ. Το 1921 ίδρυσε τον οίκο. Από εκεί και πέρα, η ιστορία του πήγε κάπως έτσι: Η εταιρεία άκμασε, ξέφυγε από τον έλεγχο, κατρακύλησε, ανέκαμψε και τελικά επανήλθε στην κορυφή.

Σήμερα, ο οίκος Gucci βρίσκεται σε άλλο σημείο καμπής. Μετά την αποχώρηση του Alessandro Michele, τα ηνία ανέλαβε ένας ταλαντούχος νέος δημιουργικός διευθυντή, ο Sabato De Sarno, ο οποίος εργάζεται σκληρά για να χαράξει έναν δρόμο προς τα εμπρός μέσα σε μια αβέβαιη οικονομία και ένα θολό τοπίο μόδας.

Οι κριτικές για την πρώτη του συλλογή ήταν χλιαρές μιας και βρήκαν τη δική του οπτική αρκετά συγκρατημένη, ασφαλής, απλή.

Ωστόσο, στην παρουσιάση της cruise collection στο Tate Modern του Λονδίνου, ο De Sarno ανέβασε τον πήχη παρουσιάζονταν μια κολεξιόν που ναι μεν μπορεί να μην χαρακτηρίζεται από υψηλή φαντασία μόδας ή εκθαμβωτική λάμψη, αλλά έχει μια κομψότητα που εύκολα μπορεί να κερδίζει τα σημερινά κορίτσια.

Τι ξεχώρισε:
Το bow tie styling που εύκολα μπορείς να αντιγράψεις και στα δικά σου looks. Τα floral embroidered jeans, τα φλατ παπούτσια αλλά και οι νέες statement τσάντες με το logo του οίκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ