Τέλος εποχής για τον Alessandro Michele ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Gucci. Την αποχώρηση του επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Michele μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Υπάρχουν φορές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία αφιέρωσα ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό μου πάθος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου, η Gucci υπήρξε το σπίτι μου, η υιοθετημένη οικογένειά μου. Σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια, σε όλα τα άτομα που την φρόντισαν και την υποστήριξαν, στέλνω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, τη μεγαλύτερη και πιο εγκάρδια αγκαλιά μου» έγραψε ο Alessandro Michele στο Instagram.

Όπως αναφέρει πηγή στο ρεπορτάζ της WWD “ζητήθηκε από τον Michele να κάνει μία ισχυρή αλλαγή στην αισθητική του”, με τον ίδιο να διαφωνεί. Φαίνεται πως ο ιταλικός οίκος επιθυμεί το brand στις επόμενες συλλογές του να επιστρέψει στους τους διαχρονικούς κώδικες του οίκου.

Ο Alessandro Michele ανέλαβε τον ρόλο του creative director του Gucci το 2015. Κατάφερε από το πρώτο κιόλας σόου του, να φέρει ένα νέο αέρα στον ιταλικό οίκο, με τη gender-fluid αισθητική του, απογειώνοντας τις μετοχές του οίκου Gucci στο “χρηματιστήριο της μόδας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ