Ο Pierpaolo Piccioli, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, αποφάσισε να τολμήσει να παρουσιάσει μια κολεξιόν με θέμα “The Anatomy of Couture” και να σπάσει τα τους όρους και τα κατεστημένα της υψηλής ραπτικής.

Γιατί μπορεί η μόδα τα τελευταία χρόνια να προωθεί την διαφορετικότητα, να απαρνήθηκε το zero size, να έγινε πιο δεκτική και να προσπαθεί να προωθήσει πιο αληθινά πρότυπα, ωστόσο κανένας σχεδιαστής δεν τόλμησε να αλλάξει τις παραδοσιακές νόρμες της υψηλής ραπτικής. Λεπτεπίλεπτα νεαρά μοντέλα με υπέροχες, πανάκριβες παραμυθένιες δημιουργίες να περπατούν στην πασαρέλα.

Ο Pierpaolo Piccioli λοιπόν, τόλμησε και το εγχείρημα του πέτυχε. Επέλεξε, το σώμα, ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματότυπου ή εθνικότητας να είναι το θέμα της συλλογής. Έτσι η 57χρονη Kristen McMenamy, γύρισε ξανά στις πασαρέλες και άνοιξε το σόου του ιταλικού οίκου, φορώντας μια υπέροχη μαύρη μίνι δημιουργία σε στενή γραμμή. Στην πορεία, στην πασαρέλα ανέβηκαν γυναίκες κάθε ηλικίας, εθνικότητας και σωματότυπου, αποδεικνύοντας πως η υψηλή ραπτική δεν έχει ηλικία ούτε μέγεθος είναι για όλους.

Διαβάστε επίσης: Σίλια Κριθαρώτη: Έφερε την άνοιξη στο Παρίσι με τις “Haute Couture” δημιουργίες της

Όσο αφορά την συλλογή του οίκου, αυτή δεν θύμιζε σε τίποτα τα ογκώδεις σιλουέτες που χαρακτηρίζουν τον οίκο Valentino αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν εξαιρετική! Καθαρές γραμμές, embellished φούστες που αγκάλιαζαν το σώμα, αιθέρια τούλινα φορέματα και tailored κομμάτια συνθέτουν την συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου που μπορεί να φορεθεί από κάθε γυναίκα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ